Προσκύνημα του υφυπουργού Άμυνας στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου στην Πάτμο

Loading...


Επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη στην Πάτμο

Την Πάτμο επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου  για λίγες ώρες με ελικόπτερο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης  Δαβάκης  στα πλαίσια της επίσκεψης στην 80η Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) στην Κω. (Φωτό) Ο κ. υφυπουργός  επισκέφθηκε  το Τάγμα Εθνοφυλακής. προσκύνησε στην Ι. Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και είχε μια σύντομη  συνάντηση με τον δήμαρχο Πάτμου.
Στην επίσκεψη του στην 80η Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) στην Κω   ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόταν  από τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Ευστάθιο Πανυτσίδη. Ο κ. Δαβάκης ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Βασίλειο Μπαλντούμη για το έργο της Διοίκησης και διαπίστωσε την άρτια εκπαίδευση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του Στρατοπέδου «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ’».

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στα στελέχη της 80 ΑΔΤΕ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας μεταφέρω την ευγνωμοσύνη όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και ολόκληρου Ελληνικού λαού, για το μεγάλο έργο που επιτελείτε σε αυτή την νευραλγική περιοχή της Πατρίδας μας. Παρά τις περικοπές για την εξοικονόμηση δαπανών που έχουν πλήξει όλους τους Έλληνες πολίτες, δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να παραμένουν αξιόμαχες και να εξακολουθούν να είναι ο μεγάλος εγγυητής για την εθνική ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας. Εδώ στην Κω, αλλά και σε κάθε μικρόνησο και βραχονησίδα της ελληνικής επικράτειας, η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων χτυπά στο ρυθμό του ρητού της 80 ΑΔΤΕ: «Γαίαν και ύδωρ ου δίδομεν», διατρανώνοντας προς κάθε κατεύθυνση πως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης επισκέφθηκε τις μικρονήσους Ψέριμο, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι όπου συνομίλησε με το προσωπικό που επανδρώνει τα φυλάκια, ενώ αμέσως μετά μετέβη στην Πάτμο και στη συνέχεια,   στη Λέρο όπου επισκέφθηκε το 588 ΤΕ Λέρου, την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Ελέγχων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) και την κανονιοφόρο «Αήττητος» ( Κ/Φ ΠΝ «ΑΗΤΤΗΤΟΣ»).