Κυπριανού προς Αρχ. Χρυσόστομο: Ασχολήσου με τα της Εκκλησίας (video)

Loading...


Βολές κατά της κυβέρνησης για την Τράπεζα Κύπρου, εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα,  ο Άντρος Κυπριανού, τόνισε ότι κυβέρνηση και ΔΗΣΥ φέρουν ακέραια την ευθύνη  για τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό, ενώ κατήγγειλε ενέργειες που δυσχέραιναν τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας.

Σε ότι αφορά τις παρακολουθήσεις, εξέφρασε την υπόνοια ότι παρακολουθείται και το δικό του τηλέφωνο. Παράλληλα, έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο το μήνυμα ότι πρέπει να ασχολείται μόνο με τα τις Εκκλησίας και να μην αναμιγνύεται στην πολιτική ζωή.

Οι εξελίξεις στην Τρ. Κύπρου

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθήσαμε ενέργειες που κάθε άλλο διευκόλυναν τη σύγκληση της Γενικής συνέλευσης της τράπεζας Κύπρου, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕ, Άντρος Κυπριανού, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις τόσο από πλευράς κυβέρνησης, όσο και από πλευράς ΔΗΣΥ…

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ, ο Άντρος Κυπριανού επεσήμανε ότι αναλαμβάνουν ακεραία την ευθύνη και η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ για τις εξελίξεις στην τράπεζα Κύπρου.

Κάλεσε  ωστόσο το νέο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος της κυπριακής οικονομίας. Το ΑΚΕΛ, σημείωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την τράπεζα Κύπρου.
Μας ενδιαφέρει, είπε, η τράπεζα να λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα της πατρίδας μας.Ο κύριος Κυπριανού έκανε λόγο και για την ανάγκη μείωσης των δανειστικών επιτοκίων.

«Νοιώθω ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο μου»

Σε ότι αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων από την ΚΥΠ, που είδε πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας, ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι έχει και ο ίδιος υπόνοιες ότι παρακολουθείται το τηλέφωνο του. Πρόσθεε ότι το έχει αναφέρει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ όπως είπε, δεν έχει στοιχεία για  να το τεκμηριώσει. «Θα έπρεπε η κυβέρνηση να μας είχε ενημερώσει για το θέμα των παρακολουθήσεων,  για να μην δίνονται διαστάσεις που ενδεχομένως να μην είναι οι πραγματικές», ανέφερε, προσθέτοντας πως λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης, τα ΜΜΕ κάνουν εικασίες και ο κόσμος ανησυχεί. 

Βολές κατά Αρχιεπισκόπου

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στη στάση που τηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην πολιτική ζωή. Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε πως το ΑΚΕΛ κάθε άλλο παρά επιθυμεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Μακαριότατο, ωστόσο, πρόσθεσε ότι και ο ίδιος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικος όταν τοποθετείται σε πολιτικά ζητήματα. 
«Να ασχολείται με τα της Εκκλησίας, τώρα αυτή την περίοδο που τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ», τόνισε ο κ. Κυπριανού.

Συνεχώς, πρόσθεσε, κατηγορεί ατεκμηρίωτα το ΑΚΕΛ δημόσια. «Τον παρακαλώ να προσέξει πως τοποθετείται για δημόσια ζητήματα. Αν θεωρεί ότι αδικείται από το ΑΚΕΛ ας πάρει τηλέφωνο και να του εξηγήσω πως τοποθετείται το κόμμα σε διάφορα θέματα», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Κυπριακό και Συρία

O ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στο κυπριακό, καλώντας την κυβέρνηση να επαναρχίσει τις συνομιλίες από το σημείο όπου διακόπηκαν μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ.
Επεσήμανε πως το ΑΚΕΛ θα στηρίξει την κυβέρνηση αν λειτουργήσει στα σωστά πλαίσια

Σε ότι αφορά το θέμα της Συρίας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν ξεσπάσει πόλεμος θα επηρεαστεί ο τουρισμός.  Παραουσιάστηκε παράλληλα δυσαρεστημένοες με τη στάση του Υπουργού Εκωτερικών να ταυτιστεί με τους άλλους 27 της ΕΕ.

                                                 {youtube}l5M1MoH3ynA{/youtube}