Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και περιβάλλοντος Παπανδρέου

Loading...


Επίθεση Ελενόπουλου και στον Κώστα Καραμανλή

Πολιτική αντιπαράθεση, ξέσπασε, μεταξύ της πλευράς του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τη μια, και της ΝΔ ,της κυβέρνησης και της εφημερίδας Real News, από την άλλη.

 Αιτία της αντιπαράθεσης, στην οποία ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, ήταν νέο δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, η εφημερίδα, σε σημερινό, πρωτοσέλιδο, δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αύξησε το έλλειμμα του 2009, κατά 14,7 δισ. και έτσι η χώρα μπήκε στο μνημόνιο. Η κ. Βούλτεψη, δύο φορές το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος, κατέφυγε «συνειδητά» σε «ατόπημα», χρησιμοποιώντας τη φράση «λεφτά υπάρχουν», γνωρίζοντας ότι η φράση αυτή πάντα συνοδευόταν και από τις προϋποθέσεις. Η κ. Βούλτεψη κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε τη φράση απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για άσχετο θέμα και τη δεύτερη φορά σε επίσης άσχετο θέμα αυτό της «μικρής ΔΕΗ», για να εξηγήσει γιατί η ΝΔ άλλα έλεγε το 2011 και άλλα σήμερα.

Η εφημερίδα κατηγορείται ότι έχει αναλάβει «εργολαβικά» τις επιθέσεις εναντίον του Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Ελενόπουλος σημειώνει ότι είναι το τρίτο, στη σειρά, δημοσίευμα της εφημερίδας και ερωτά την κ. Βούλτεψη, τους βουλευτές της ΝΔ που ζήτησαν, μέσω της εφημερίδας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά και την ίδια την εφημερίδα που τους παροτρύνει να το απαιτήσουν «τώρα, σήμερα», από την ηγεσία της ΝΔ και της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «εδώ φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου επιτίθεται και εναντίον του Κώστα Καραμανλή, όταν συστήνει σε όσους ζητήσουν τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, να περάσουν από το γραφείο της πλατείας Μαβίλη να πάρουν τη συγκατάθεσή του, «για να μην εκτεθούν».

Ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένος, κατόπιν αυτών, να μιλήσει «με τη μοναδική γλώσσα που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες».

Τονίζει ότι λεφτά υπήρχαν -υπάρχουν ακόμα και σήμερα- αλλά «τα σπατάλησε η κυβέρνηση της ΝΔ, στις σκοτεινές διαδρομές που συνδέει το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως συμφέροντα και κατεστημένα». Και κάνει λόγο για «εγκλήματα», στα οποία θα γίνεται αναφορά, κάθε φορά που «οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού θα επιμένουν στην απαράδεκτη συμπεριφορά τους».

Αναφέρει επίσης ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το 2009, δεν υπήρχε καμία παροχή, πέραν των προβλέψεων για περισσότερους πόρους στην Παιδεία και για την πρόσληψη νοσηλευτών. Υπενθυμίζει επίσης ότι η μοναδική δέσμευση αφορούσε στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο, όμως, ήταν προϊόν αναδιανομής, από τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ότι έφυγε «τρέχοντας» και «προκηρύσσοντας εκλογές καλοκαιριάτικα», αφήνοντας πίσω του «θηριώδη ελλείμματα και τεράστιο χρέος, διπλάσιο από αυτό που είχε η χώρα από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό».

Πυρά κατευθύνει και εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «κάποιους» που ήταν απόντες από την εθνική προσπάθεια σωτηρίας της χώρας για περισσότερο από δύο χρόνια και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να το πράξουν με πολύ πιο επώδυνους όρους για τους Έλληνες, τάζοντας «επαναδιαπραγμάτευση», «Ζάππεια», και «18 δις ισοδύναμα μέτρα», λόγια «που σήμερα ηχούν ως παρωδία».

Στη συνέχεια ο κ. Ελενόπουλος παραθέτει σειρά στοιχείων και δηλώσεων κοινοτικών αξιωματούχων και εκθέσεις σχετικά με την εξέλιξη των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Υπενθυμίζει ότι δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή ενημέρωσε επισήμως την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι το έλλειμμα θα ήταν 6% , ενώ η έκθεση της Eurostat στις 8 Ιανουαρίου 2010, κάνει λόγο για «εσκεμμένα εσφαλμένες αναφορές», από την πλευρά της κυβέρνησης στα στοιχεία της 2ας Οκτωβρίου 2009.

Παραθέτει, επίσης, στοιχεία από την έκθεση ανεξάρτητης ελληνικής επιτροπής στην οποία μετείχε και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στοιχεία από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.