Πούτιν: Eπιβλαβές το Grexit για την Ευρώπη

Loading...


Φανερά υπέρ της Ελλάδας τάσσεται ο Ρώσος πρόεδρος μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

Μια ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik της Μόσχας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ηχηρή παρέμβαση στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση Ελλάδας – Ευρώπης.

«Η »σπέκουλα» για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη («Grexit»), εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera λίγο πριν την επίσκεψή του στο Μιλάνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, στη συνέντευξή του σημείωσε ότι η Ρωσία οικοδομεί σχέσεις με την Ελλάδα, «ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, ή της ευρωζώνης ή είναι μέλος του ΝΑΤΟ».

«Εχουμε πολύ στενούς δεσμούς ιστορικούς συνεργασίας με την Ελλάδα», δήλωσε σημειώνοντας ότι πρόκειται για «κυριαρχικό δικαίωμα» του ελληνικού λαού να αποφασίζει διαφορετικές συμμαχίες.

Λίγες ώρες πριν τη δημοσίευση της συνέντευξης του Ρώσου Προέδρου στην ιταλική εφημερίδα είχε υπάρξει η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Πούτιν την οποία ακολούθησε δήλωση του Ρώσου Υπουργού Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ελλάδα πρέπει να βρει τα σωστά βήματα που θα της επιτρέψουν να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός ΟικονομικώνΕτικέτες