Ονομα-έκπληξη για την Προεδρία της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει στο τραπέζι και μια υποψηφιότητα που προκαλεί έκπληξη.

Πρόκειται για μια υποψηφιότητα εκτός πολιτικού χώρου, που φαίνεται πως έχει τεθεί στο τραπέζι.

Ο λόγος για την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία, όπως εκτιμά το επιτελείο του Πρωθυπουργού, μπορεί να εξασφαλίσει ευρύτερες πλειοψηφίες και να πιάσει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου, ως μέλος μιας ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας, με βαθιές ρίζες στο επιχειρηματικό υπέδαφος της Μεταπολίτευσης, αλλά και λόγω του φιλανθρωπικού της έργου και της σχέσης της με την Unesco, η οποία της διασφαλίζει απήχηση πέραν των ελληνικών συνόρων, είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες πλειοψηφίες κομμάτων και σχηματισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Εξάλλου, τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρούν καλές και φιλικές σχέσεις με πολιτικούς όλων των κομμάτων, ενώ πολλά συγγενικά τους πρόσωπα βρέθηκαν και βρίσκονται στην πολιτική σκηνή.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν, η υποψηφιότητα αυτή ενέχει και σοβαρά προβλήματα, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αν αποδεχθεί την τιμητική αυτή πρόταση, ενδέχεται να εγκλωβιστεί στο πολιτικό γίγνεσθαι, κάτι που ενδεχομένως θα έκανε πιο περίπλοκη την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

vardinogianni.jpg


Ετικέτες