Ευρεία συναίνεση στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες

Loading...


Με την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με θετικές εισηγήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές κοινότητες και των ενώσεών τους στην Ελλάδα.

Η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα» ολοκληρώθηκε σήμερα και αύριο Τετάρτη έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους αρμόδιοι εκπρόσωποι και φορείς.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το ως μία σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία για την νομική οργάνωση θρησκευτικών κοινοτήτων και ενώσεων τους.

Για νομοσχέδιο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη επιμέρους αλλαγών και επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι καταψηφίζει το «νομικό εξάμβλωμα που είναι ενάντια στην θρησκεία του τόπου».

Θετικοί εμφανίστηκαν οι ΑΝΕΛ, ζητώντας παράλληλα περαιτέρω διασφαλίσεις και δήλωσαν ότι την τελική τους στάση θα την εκφράσουν κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.
Η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αν θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί χάνει την ευκαιρία να ρυθμίσει τις σχέσεις πολιτείας – εκκλησίας.
Τον πλήρη διαχωρισμό των σχέσεων κράτους – εκκλησίας ζήτησε και το ΚΚΕ, που τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, καθώς, όπως υποστήριξε, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη λειτουργία και οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων.Ετικέτες