Ερώτηση Ξουλίδου για τους αποφοίτους της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Loading...


Την αποκατάσταση της αδικίας που προέκυψε μετά την ανάκληση του διορισμού αποφοίτων της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Α.Ε.Σ.Θ.) 1991-2001 ζητάει από τον υπουργό Παιδείας η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Σταυρούλα Ξουλίδου. 

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής: 

 Προς: τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: Απόφοιτοι Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης δύο ταχυτήτων

Κύριε Υπουργέ,

Από το Σύλλογο Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (Δασκάλων, ΠE 70)-Αποφοίτων Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης ενημερωθήκαμε για τα κάτωθι:

Οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Α.Ε.Σ.Θ.) 1991-2001, βάσει του πτυχίου τους προσελήφθησαν ως αναπληρωτές δάσκαλοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το σχολικό έτος 2002-2003 και μετά από λίγους μήνες το Υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε το διορισμό τους. Ωστόσο, οι συμφοιτητές τους που διορίσθηκαν ως μόνιμοι δάσκαλοι με το ίδιο πτυχίο, παρέμειναν και παραμένουν ως τώρα, στην ενεργό υπηρεσία.

Αν και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα, τελικά το Σ.τ.Ε. δεν τους δικαίωσε, παρόλο που η συγκεκριμένη Σχολή από την ίδρυσή της είχε σαφέστατα προσδιορισμένα, με νόμο, επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτά δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ με άλλα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να καταργηθούν, διότι με το άρθρο 16 παρ. 7 του Συντάγματος επιτάσσονται επαγγελματικά δικαιώματα και ειδικότητες για όλες τις ανώτερες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ με το άρθρο 112 παρ. 1 του Συντάγματος εξακολουθούν να ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα, ώσπου να εκδοθεί ο σχετικός νόμος που ορίζει καινούργια. Τέτοιος νόμος ουδέποτε εκδόθηκε.

Ως εκ τούτου, κατά παράλογο και άδικο τρόπο, η ανωτέρω κατηγορία πτυχιούχων δεν έχει κανένα επαγγελματικό δικαίωμα, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προαναφερθείσες διατάξεις του Συντάγματος, ενώ το Υπουργείο θα έπρεπε να είχε τηρήσει την ίδια στάση έναντι όλων των αποφοίτων της ΑΕΣΘ.
          
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:
1. Με ποια λογική και στηριζόμενο σε ποια κριτήρια, το Υπουργείο αποφάσισε την ανάκληση του διορισμού της ανωτέρω κατηγορίας πτυχιούχων;
2. Προτίθεσθε να προβείτε στην αποκατάσταση της υφιστάμενης αδικίας με την άρση της ανάκλησης του διορισμού των συγκεκριμένων πτυχιούχων;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου  Ετικέτες