Δεκτό το ελληνικό αίτημα για αναβολή πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ

Loading...


Να ενοποιηθούν οι τέσσερις δόσεις που η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο ζήτησε η Αθήνα.

Αύριο 5 Ιουνίου, αλλά και στις 12, 19 και 26 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ συνολικά περίπου 1,5 δισ.ευρώ.

Το αίτημα κατατέθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, έπειτα από απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Θετική η απάντηση
Λίγη ώρα αρτγότερα, το ΔΝΤ απάντησε θετικά και συγκεκριμένα αναφέρει: ««Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι σχεδιάζουν να συγχωνεύσουν τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίου προς το Ταμείο σε μία, με ημερομηνία αποπληρωμής στις 30 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της απόφασης του εκτελεστικού συμβουλίου που υιοθετήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι χώρες-μέλη μπορούν να ζητήσουν τη συγχώνευση πολλαπλών πληρωμών κεφαλαίου που εκπνέουν στη διάρκεια ενός ημερολογιακού μηνός (οι πληρωμές τόκων δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη συγχώνευση). Η απόφαση αποσκοπεί στο να αντιμετωπισθεί η δυσκολία καταβολής πολλαπλών πληρωμών σε βραχυπρόθεσμη περίοδο»».Ετικέτες