Δένδιας: «Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα»

Loading...


«Απέναντι στον ελληνικό λαό, την ευθύνη την έχει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν την έχει η τρόικα. Υπεύθυνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να είναι η τρόικα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι, ότι και αν είναι, όπως και αν είναι.

Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα. Τότε να παραιτηθούμε και να πάμε και διακοπές.

Αν δε μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να μας στείλει η ελληνική κοινωνία σπίτι μας», τόνισε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον Real FM, σημείωσε πως «το κομμάτι του υπουργείου Ανάπτυξης έχει να κάνει με τη σχέση επιχειρήσεων και τραπεζών. Τα κόκκινα δάνεια. Το υπουργείο από τον τίτλο του, έχει την ευθύνη να γυρίσει τη χώρα στην ανάπτυξη.

Με σαφή προτεραιότητα που έχει δώσει ο πρωθυπουργός γίνονται συγκεκριμένα πράγματα. Το πρώτο και κύριο που γίνεται είναι η μεταφορά ρευστότητας στην αγορά. Στο μεγάλο θέμα των εκπρόθεσμων δανείων γίνεται μια μεγάλη συζήτηση για την επίλυσή του»

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «η μοναδική γραμμή της κυβέρνησης είναι μια γραμμή μεταρρυθμίσεων με την οποία θα έρθουμε στην κοινή λογική. Αν αυτό το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι θα φέρει αποτέλεσμα, γιατί έχουμε οδηγό μας την απλή κοινή λογική».

«Το θέμα δεν είναι τι θέλει η τρόικα ή το υπουργείο ή η κυβέρνηση.

Οι επιχειρήσεις έχουν πολύ μικρή ρευστότητα. Ουδείς θα πρέπει να έχει αντίρρηση στη λογική των δόσεων. Εάν εφαρμόσουμε το μοντέλο στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στη λογική του μεγαλύτερου αριθμού δόσεων, του μεγαλύτερου αριθμού ρυθμίσεων», σχολίασε ακόμα ο κ. Δένδιας.Ετικέτες