Βαρουφάκης: «Δεν διαπραγματευτήκαμε, συζητήσαμε» – Διάσταση απόψεων με Σόιμπλε

Loading...


Διάσταση απόψεων υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε, κάτι που επιβεβαίωσαν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρει: «Μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν, ότι υπήρξε κοινός τόπος ως προς τη δομή του προβλήματος, διαφορετική προσέγγιση ως προς το είδος της λύσης».

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για μακρά, παραγωγική συνάντηση σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικασίας: «Ο δρ. Σοιμπλε και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία ειναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Βαρουφακης και μίλησε για «ιστορικό καθήκον».

Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δεν διαπραγματεύτηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, αλλά συζήτησε.

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά φιλικό τρόπο και πρόσθεσε: «Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών, εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία».Ετικέτες