Έκθεση – σοκ από Blackrock…

Loading...


Πρώτη πιθανότερη για χρεοκοπία η Ελλάδα

Ανησυχία προκαλεί έκθεση της BlackRock, η οποία τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας. 

Η χώρα μας βρίσκεται υψηλότερα και από την Αργεντινή, η οποία ως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρώσει ορισμένα ομόλογα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο δείκτης κινδύνου της BlackRock λαμβάνει υπόψη ποσοτικά στοιχεία όπως τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα φορολογικά έσοδα και ποιοτικά, όπως η αντίληψη της αποτελεσματικότητας και της σταθερότητας των κυβερνήσεων.

Όπως αναφέρει, η πολιτική αστάθεια και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σημαίνει ότι μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις.

Σημειώνει πως οι αναπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις αγορές, περισσότερο από ότι οι αναδυόμενες.

Έτσι, η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις, στην 31η, ανάμεσα στις 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις, στην 24η, και η Αργεντινή, έπεσε μια θέση, στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αντιθέτως, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, στην 27η, η Βρετανία ανέβηκε τρεις και η Ολλανδία ανέβηκε δύο, στην 11η θέση.