Σκέψεις και συναισθήματα στην Ακολουθία των Αγίων Παθών (φωτο)

Loading...


Της Γιώτας Παμπάλου

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς.

Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.

Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.

Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στον Ι.Ναό του Αγ.Γεωργίου Τριαδίου της Ι.Μητροπόλεως Κασσανδρείας.. Πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών παιδιά ,έφηβοι, ηλικιωμένοι ,άνθρωποι κάθε ηλικίας,παρευβρέθηκαν από το απόγευμα  στις 7μ.μ εώς αργά το βράδυ στην Ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης.

Συγκλονίζει η Σταυρική Θύσια του Χριστού μας και μας υπενθιμίζει κάθε φορά την ανάγκη για συγγνώμη ,συγχώρεση,μετάνοια και Αγάπη.Ο Ιησούς Χριστός που σταυρώθηκε για όλους εμάς για να γίνει πηγή για άφεση αμαρτιών μας.

Τρυπήθηκε στην πλευρά για να αναβλύσει σε εμάς αφθονία ζωής. Καρφώθηκε πάνω στο σταυρό για να βεβαιωθούμε όλοι μας ,σκεπτόμενοι το βάθος των παθημάτων Του, το ύψος της Δύναμης Του, και μέσα από την πίστη μας σε Αυτόν και στην Σταύρωση και την Ανάσταση Του μας χορηγείται άφεση αμαρτιών και ζωή του μέλλοντος αιώνος.

Αμήν.

alt

alt

alt

alt
 tilegrafima.gr