Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδας κατά την Υπαπαντή (ΦΩΤΟ)

Loading...


Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία κατά την εορτή της στους Αγίους Τόπους.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Τετάρτην, 2αν/ 15ην Φεβρουαρίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου εις την γυναικείαν Ιεράν Μονήν, την κειμένην εις απόστασιν λίθου βολής βορείως του Ναού της Αναστάσεως έναντι του τεμένους Χάνκε και προσκειμένην τη Μονή του Οσίου Πατρός ημών Ευθυμίου.

Κατά την εορτήν ταύτην η Εκκλησία ποιεί μνήμην του γεγονότος ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, υπακούων τω νόμω του Μωϋσέως, ον και ήλθεν ουχί ίνα καταλύση αλλά ίνα πληρώση, (Ματθ. 5, 14-19), προσηνέχθη υπό των γονέων Αυτού εις τον Ναόν του Σολομώντος, ων τεσσαρακονθήμερος, ότε και ο Συμεών ο δίκαιος, δεχθείς Αυτόν εις τας αγκάλας, είδε πληρουμένην την προφητείαν ότι δεν θα ίδη θάνατον, πριν να ιδή τον Χριστόν Κυρίου, ανεφώνησε: «Νυν απολύεις τον δούλόν Σου δέσποτα, κατά το ρήμά σου εν ειρήνη, ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, ο ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, φως εις αποκάλυψιν εθνών και δόξαν λαού σου Ισραήλ» (Λουκ. β´ 29-31).

Διαβάστε εδώ:  Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η Δεσποτική αύτη εορτή, την οποίαν με ποικίλους ύμνους έχουν υμνήσει οι υμνογράφοι της Εκκλησίας, Καταβασίας, Μεγαλυνάρια και άλλα, εωρτάσθη εις τον ως άνω Ιερόν Ναόν δι᾽ Εσπερινού αφ᾽ εσπέρας και διά θείας Λειτουργίας την πρωίαν, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, συλλειτουργούντων Αυτώ των Αρχιμανδριτών Ιγνατίου, Μακαρίου και Στεφάνου Εξάρχου του Παναγίου Τάφου εις Ρωσίαν, ψάλλοντος του αριστερού ψάλτου του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως κ. Γεωργίου Αλβανού ελληνιστί και του κ. Ριμόν Κάμαρ της χορωδίας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου αραβιστί και προσευχομένου αθρόου λαού, εντοπίων, Ελλήνων, Ρώσων και Ρουμάνων, διαφόρων εθνικοτήτων, ομονοουσών εις μίαν Ορθόδοξον πίστιν.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος διά προσκύνησιν.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, η ανακαινίζουσα την Μονήν, καθηγουμένη μοναχή Σεραφείμα, εδεξιώθη την Αρχιερατικήν συνοδείαν και το εκκλησίασμα εις το ηγουμενείον.tilegrafima.gr