Σαρακοστή χωρίς Twitter συστήνει η ρωσική εκκλησία

Loading...


Η μεγάλη νηστεία πριν από το Πάσχα είναι παραδοσιακά περίοδος αποχής τροφές και απολαύσεις, θα μπορούσε όμως να γίνει και περίοδος αποχής από μοντέρνους πειρασμούς ή ανάγκες, όπως το Twitter και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα μας λέει η ρωσική εκκλησία.

Η απομάκρυνση από τα κοινωνικά δίκτυα καθαρίζει την ψυχή, είπε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, σύμφωνα με τον Guardian.

«Δεν εννοώ μόνο τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν διεστραμμένες, διασκεδαστικές, ανόητες και άδειες πληροφορίες», πρόσθεσε. «Ακόμα και η χρήσιμη πληροφορία που σχετίζεται με τη δουλειά μας και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα μας, ‘μπουκώνει’ τον εγκέφαλο και την ψυχή μας».
«Δείτε τους εαυτούς σας και τον κόσμο σας με διαφορετικά μάτια», λέει ακόμη.
«Μη διαβάζετε βρισιές στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά σοβαρά κείμενα, σοβαρή τέχνη, προσευχές, συνομιλίες χωρίς βιασύνη με τα κοντινά σας πρόσωπα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε τη ζωή σας».

Παρά τις παραινέσεις, η ρωσικά εκκλησία βλέπει μάλλον θετικά την προοπτική να αυξήσει την παρουσία της στο Ίντερνετ. Ο πατριάρχης Κύριλλος μάλιστα είπε προ ημερών ότι «το να είσαι απών από μπλογκ και τα κοινωνικά δίκτυα είναι παραδοχή ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις και διστάζεις να σώσεις τα αδέλφια σου».