Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Πλειάδα Ιεραρχών στα ονομαστήρια του Θεόφιλου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους Ιεραρχών και πιστών τελέστηκαν τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Το Σάββατον, 11ην / 24ην Μαρτίου 2018, εωρτάσθη επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, των εν τη λίμνη της Σεβαστείας του Πόντου μαρτυρησάντων, ων εις ο Άγιος μάρτυς Θεόφιλος, η Ονομαστική εορτή της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Α´ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΝ:

Αφ´ εσπέρας της εορτής ανεγνώσθη η Θ´ Ώρα εις τον Μοναστηριακόν Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και εν συνεχεία, των κωδώνων κρουομένων, συμφώνως προς την τυπικήν διάταξιν και καθεστωτικήν τοιαύτην ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και μετεχόντων εν προσευχή των Αρχιερέων και εν συνιερουργία των Ιερομονάχων Αγιοταφιτών, ων πρώτος ο Γέρων Καμαράσης, ψαλλόντων ιεροψαλτών υπό τον καθηγητήν κ. Δημήτριον Μπαλογιώργον, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστου Σοφιανοπούλου και μετέχοντος εκκλησιάσματος εκ πολλών προσκυνητών.

Διαβάστε εδώ:  Συνάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Σταύρο Κοντονή (ΦΩΤΟ)

Β’ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ:

Την πρωίαν του Σαββάτου 11ης / 24ης Μαρτίου Μαρτίου 2018, επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων, και τη Ονομαστική εορτή της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, ετελέσθη πανηγυρική θεία Λειτουργία εις το Καθολικόν του Πανιέρνου Ναού της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου και συλλειτουργούντων Αυτώ των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου Γέροντος Αρχιγραμματέως, Θαβωρίου κ. Μεθοδίου, Λύδδης κ. Δημητρίου, Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, ων πρώτος ο Γέρων Καμαράσης Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, του Εξάρχου Αθηνών Αρχιμανδρίτου π. Δαμιανού, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου και της χορωδίας του καθηγητού κ. Δημητρίου Μπαλογιώργου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστου Σοφιανοπούλου και συμμετεχόντων πολλών προσκυνητών εκ διαφόροων χωρών. Μετά την θείαν Λειτουργγίαν ηκολούθησε Δοξολογία. Μετά την Δοξολογίαν ηκολούθησεν άνοδος εις τα Πατριαρχεία.

Την μεσημβρίαν ηκολούθησε εόρτιος νηστήσιμος μοναστηριακή Τράπεζα.tilegrafima.gr