Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Ελληνορθόδοξοι της Δυτικής Οχθης εξέφρασαν την υποστήριξή τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ομάδα Ελληνορθόδοξων, από τα εδάφη υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, για να του εκφράσουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μια εβδομάδα μικρή ομάδα από αραβόφρονες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη και το λιθοβόλησαν, ενώ εισερχόταν στη Βηθλεέμ, κατηγορώντας τον για «προδοσία», εξαιτίας της διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Να σημειωθεί ότι η τεράστια περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανήκει στην Εκκλησία είτε από τη ρωμαϊκή εποχή (Βυζάντιο), είτε από αγορές που έκανε η ίδια τον 19ο αιώνα και λόγο σε αυτήν μπορούν να έχουν, στον βαθμό που έχουν, μόνο οι αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι, απόγονοι ελληνορωμαϊκών πληθυσμών, που πιέζονται από τους μουσουλμάνους να αραβοποιηθούν ή να εγκαταλείψουν την Παλαιστίνη.

Να σημειωθεί ότι από τους 500.000 Έλληνες και ελληνικής καταγωγής του ποιμνίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μόλις 30.000 έχουν απομείνει στην Ιουδαία (Δυτική Όχθη) που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Διαβάστε εδώ:  Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Χωρίς δασκάλους τα ελληνικά σχολεία στην Παλαιστίνη

Οι μουσουλμάνοι Άραβες επιθυμούν να πάρουν στα χέρια τους την αμύθητη ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου (25% έκτασης Ισραήλ και ακίνητα σε όλο τον κόσμο) ως δήθεν «εθνική γη» των Παλαιστινίων.

Βεβαίως οι Άραβες Παλαιστίνιοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε αυτή τη γη, μιας και η πλειονότητά τους κατάγεται από φυλές της Υεμένης. Η γη αυτή είναι ελληνορωμαϊκή και όχι αραβική.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση της ομάδας των 25 Ελληνορθόδοξων με τον Πατριάρχη.tilegrafima.gr