Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Διαμαρτυρία για τα ακίνητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Προσευχή διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του , αναφορικά με ακίνητη περιουσία της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, πραγματοποίησαν οι προκαθήμενοι των χριστιανικών δογμάτων.

Στις 11 Ιουνίου το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ έδωσε την τελική έγκριση για την πώληση το 2004, τριών κτιρίων που βρίσκονται στην παλιά πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε επιχειρήσεις που συνδέονται με την οργάνωση Ateret Cohanim.

Όπως γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, η οργάνωση αυτή εργάζεται για τον «εξιουδαϊσμό» της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στο σύνολό της αγοράζοντας ακίνητη περιουσία στις παλαιστινιακές περιοχές μέσω άλλων εταιρειών.

Την Πέμπτη, οι Χριστιανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του , προσευχήθηκαν για ειρήνη στα αραβικά, τα ελληνικά και τα αγγλικά έξω από δύο ξενώνες κοντά στην πύλη Τζάφα, στη χριστιανική συνοικία που έχουν καταλάβει Εβραίοι έποικοι.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος από την πλευρά του κατήγγειλε τις ενέργειες των «εξτρεμιστικών ομάδων που προσπαθούν να αποδυναμώσουν την ενότητα και την ταυτότητα της χριστιανικής γειτονιάς».

«Οι έποικοι θέλουν να αναλάβουν την κληρονομιά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Issa Musleh στο AFP, υποστηρίζοντας ότι η πώληση έγινε με πλαστά έγγραφα. Εκτιμάται ότι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ διαμένουν 320.000 Παλαιστίνιοι, ενώ ο αριθμός των Εβραίων εποίκων έχε ανέλθει σε 210.000.tilegrafima.gr