ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ Η ΟΧΙ?

Loading...


  Απαγορεύτηκε ή όχι τελικά το κάπνισμα ? Ιδού η απορία. Ούτε εμείς έχουμε καταλάβει, αλλά ούτε και η ίδια η κυβέρνηση ξέρει. Σε εστιατόρια δεν  επιτρέπεται, σε  νυχτερινά κέντρα μπορεί κάποιος ελεύθερα να καπνίζει, ενώ σε καφετέριες καπνίζουμε αλλά διακριτικά , είτε διότι το τασάκι είναι κεράκι  είτε γιατί τα τασάκια δεν είναι πάνω στα τραπέζια και τα ζητάς όταν θέλεις να κάνεις ένα τσιγάρο..

 

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να εφαρμόσει τα νόμο  κ εμμέσως πλην σαφώς η ίδια ακυρώνει τον εαυτό της παρά τις 6000 καταγγελίες που έχουν γίνει στο 11 42 επειδή οι καταστηματάρχες ασκούν πολύ μεγάλη πίεση.

Ακούστηκε ότι θα λειτουργήσουμε με τα πρότυπα της Ολλανδίας που ούτε αυτή κατάφερε να εφαρμόσει τον νόμο κατά του καπνίσματος σε  κλειστούς χώρους…

Στο Υπουργείο Υγείας έχουν γίνει οι εξής προτάσεις ,να επιτρέπεται τα κάπνισμα μετά τις 21.00 στα μπαρ ,να μην επιτρέπεται η είσοδος σε ανηλίκους σε μπαρ όπου επιτρέπεται τα κάπνισμα, να εφαρμοστεί πλήρης απαγόρευση  σε εστιατόρια, σε καφετέριες να επιτρέπεται μόνο η χρήση καπνού και τέλος στα μικρά μπαρ οπού δεν υπάρχει προσωπικό να επιλέγει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αν  θα επιτρέπει τα κάπνισμα  ή όχι καθώς δεν μπορούν να κατηγορηθούν ότι εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους τους στο παθητικό κάπνισμα.

Της Έλενας Ντόντη

 Ετικέτες