Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του στο .

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Την Τετάρτην, 26ην Οκτωβρίου / 8ην Νοεμβρίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Θεσσαλονικέως εις το παρεκκλήσιον αυτού, το κείμενον εις το άνω δυτικόν τμήμα του κτιρίου της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, πλησίον της Σχολής της φερούσης το όνομα αυτής εκ του παρεκκλησίου τούτου.

Ο άγιος Δημήτριος, ζων εν Θεσσαλονίκη, ενθαρρύνας τον Νέστορα, ίνα νικήση τον ασεβή Λυαίον εν τω σταδίω, εμαρτύρησε υπέρ Χριστού επί Διοκληριανού και Μαξιμιανού των βασιλέων και εκ του τάφου αυτού εν Θεσσαλονίκη αναβλύζει μύρον, θεραπεύον ποικίλας νόσους και ασθενείας διό και Μυροβλήτης επονομάζεται.

Προς τιμήν του αγίου Δημητρίου εν τω ως άνω ειρημένω παρεκκλησίω ετελέσθη Εσπερινός αφ᾽ εσπέρας και θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων αυτώ του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου, του Δραγουμανεύοντος Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου, ψάλλοντος του Λαμπαδαρίου του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως κ. Γεωργίου Αλβανού μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών και του Τυπικάρη του Ι. Ναού αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου και μετέχοντος ευσεβούς εκκλησιάσματος.

Διαβάστε εδώ:  Στο Λονδίνο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για το θέμα της περιουσίας (ΦΩΤΟ)

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθε προς προσκύνησιν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Μετά την λήξιν της θείας Λειτουργίας οι μαθηταί της Σχολής του Αγίου Δημητρίου επαρουσίασαν εορταστικήν εκδήλωσιν εν αυτή, την οποίαν παρηκολούθησεν η Αρχιερατική Συνοδεία μετά του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβ. Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και οι ευλαβείς προσκυνηταί.