Η εορτή της Αγίας Θέκλας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιερσολύμων Θεόφιλου τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Θέκλας στο ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου…

Το Σάββατον, 24ην Σεπτεμβρίου / 7ην Οκτωβρίου 2017, εωρτάσθη η μνήμη της αγίας πρωτομάρτυρος και ισαποστόλου Θέκλης εις το εν τη Αγιοταφιτική Αδελφότητι παρεκκλήσιον αυτής, το κείμενον και προσκείμενον δυτικώς τω Ιερώ Ναώ των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η αγία πρωτομάρτυς Θέκλα κατήγετο από το Ικόνιον της Μικράς Ασίας, εχρημάτισε μαθήτρια του αποστόλου των Εθνών Παύλου και εδίδαξε τον Χριστόν εις πολλάς πόλεις και πολλά παθούσα ετελεύτησε ενενηκοντούτις εις την ιδίαν αυτής πατρίδα.

Εις το εν λόγω παρεκκλήσιον αυτής ετελέσθη Εσπερινός αφ᾽ εσπέρας, χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, προηγουμένου του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου μετ᾽ άλλων Αγιοταφιτών, ψάλλοντος του Τυπικάρη του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και επιστάτου του Ιερού παρεκκλησίου τούτου Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Λύδδης κ. Δημητρίου Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Διαβάστε εδώ:  Θεία Λειτοργία στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μετά τον Εσπερινόν προσηνέχθη εις το προαύλιον του Επιτροπικού το κόλλυβον και ο οίνος μετά παξιμαδίου.

Ανήμερα της εορτής έλαβε χώραν ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία τη χοροστασία κατά την τάξιν και πάλιν του Μακαριωτάτου, τη συμπροσευχή των Αγιοταφιτών Αρχιερέων και μοναχών και ενίων προσκυνητών και των μοναζουσών και μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν προσηνέχθη το κέρασμα εις το Επιτροπικόν, ένθα ο Μακαριώτατος ηυχήθη εις τους Πατέρας την εν πρεσβείαις βοήθειαν της Αγίας πρωτομάρτυρος και ισαποστόλου Θέκλης.