Διπλή Εορτή στο Χωρίο των Ποιμένων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Χωρίο των Ποιμένων εορτάσθηκε λαμπρώς η και η Εορτή των Ποιμένων.

Το ανακοινωθέν του αναφέρει:

Την επομένην των Χριστουγέννων, Κυριακήν 26ην Δεκεμβρίου 2016/8ην Ιανουαρίου 2017, εωρτάσθη η εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου εις το Χωρίον των Ποιμένων, λόγω της εν αυτώ Εκκλησίας της Συνάξεως της Θεοτόκου, ιδρυθείσης υπό του πνευματικού της Ιεράς Λαύρας του Οσίου Σάββα του ηγιασμένου μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ και η εορτή των Ποιμένων, οι οποίοι κατά την νύκτα της Γεννήσεως του Χριστού ήσαν αγραυλούντες και φυλάσσοντες φυλακάς εν ταίς ποίμναις αυτών και ήκουσαν τον αγγελικόν ύμνον «Δόξα εν υψίστοις Θεώ»και προετράπησαν να μεταβούν έως Βηθλεέμ και είδον βρέφος εσπαργανωμένον κείμενον εν τη φάτνη, (Λουκ. Κεφ 2, 8-20).

Του Εσπερινού αφ’ εσπέρας και της ακολουθίας του Όρθρου την πρωίαν ανήμερα της εορτής προεξήρξεν ο ηγούμενος του Προσκυνήματος ο και επαξίως του Γέροντος μακαριστού Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ συνεχίζων την ανακαίνισιν της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος εν συλλειτουργία μετά του πνευματικού της Μονής του Οσίου Σάββα του ηγιασμένου Αρχιμανδρίτου π. Ευδοκίμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου (Ήσσα) Μούσλεχ και εν προσευχή συμμετεχόντων πολλών εκ των Ορθοδόξων πιστών της Κοινότητος ταύτης.

Διαβάστε εδώ:  Η εορτή των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Μετά τον Εσπερινόν το εσπέρας, την θείαν Λειτουργίαν την πρωίαν και την λιτάνευσιν της Ιεράς Εικόνος προς το Σπήλαιον των αγραυλούντων Ποιμένων, ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος εδεξιώθη φιλοφρόνως το εκκλησίασμα εις το ηγουμενείον.