Νέο Διάκονο της Μητρόπολης Ναζαρέτ δέχθηκε ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Πανάγιο Τάφο πραγματοποιήθηκε η Χειροτονία νέου Διακόνου της Μητρόπολης Ιεροσολύμων, ο οποίος την επόμενη μέρα έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση εκ μέρους του Πατριαρχείου:

Την νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτην, 30ης προς 31ην Ιουλίου/ 12ης προς 13ην Αυγούστου 2015, εις την νυκτερινήν θείαν Λειτουργίαν εις τον Πανάγιον Τάφον έλαβε χώραν η εις διάκονον χειροτονία του εκ της Ναζαρέτ ορμωμένου Ελληνορθοδόξου π.Συμεών-Ιχάμπ Μπετζάλη, προκειμένου να υπηρετή αυτήν αρχικώς ως διάκονος και αργότερον ως Πρεσβύερος Ιερεύς το ποίμνιον του Πατριαρχείου εις το προσκύνημα και την πόλιν της Ναζαρέτ.

Το μυστήριον της χειροτονίας παρηκολούθησε ο Γέρων Σκευοφύλαξ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, οι διακονηταί του Ναού της Αναστάσεως και άλλοι Αγιοταφίται Πατέρες, η σύζυγος και τα τέκνα του χειροτονουμένου, η Πρόεδρος της Ελληνορθοδόξου Αραβοφώνου Κοινότητος εις Ναζαρέτ κα Αφάφ και άλλοι συγγενείς αυτού, συνοδεύσαντες αυτόν εις Ιεροσόλυμα από Ναζαρέτ, αναφωνήσαντες αυτώ πάντες το «άξιος» άμα τη χειροτονία.

Τον χειροτονήσαντα Αρχιερέα και τους τιμώντας αυτόν εδεξιώθη ο χειροτονηθείς π. Συμεών εις το Γραφείον του Ναού της Αναστάσεως και εδέχθη τας συγχαρητηρίους ευχάς αυτών διά μίαν αφωσιωμένην διακονίαν και εν συνεχεία ιερατικήν υπηρεσίαν προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν των ανθρώπων.

Τη επαύριον, ο νεοχειροτονηθείς διάκονος π. Συμεών Ιχάμπ Μπετζάλη μετά του χειροτονήσαντος αυτόν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού και των οικείων αυτού προσήλθον εις το Πατριαρχείον και έλαβον την ευλογίαν και τας ευχάς του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

1408xeir.jpg
1408xeir1.jpg
1408xeir2.jpg
1408xeir3.jpg
1408xeir4.jpg
1408xeir5.jpg
1408xeir6.jpg


Ετικέτες