Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στο Πατρ. Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Το Σάββατον, 17ην /30ην Ιανουαρίου 2016, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή του οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του μεγάλου εις το παρεκκλήσιον αυτού, το εντός του Ιερού Ναού της Ιεράς Μονής του αγίου Νικολάου, συνεχομένης τω Πατριαρχείον βοειοδυτικώς.

 Ως γνωστόν, ο Μέγας Αντώνιος είναι εις των μεγάλων ασκητών Πατέρων της Εκκλησίας, ζήσας επί 105 έτη, από Διοκλητιανού και Μαξιμιανού έως και του Μεγάλου Κωνσταντίνου και φθάσας εις ακρότητα μέτρων ασκήσεως, πνευματικών χαρισμάτων, «αναδείξας τας ερήμους εις πόλεις», διδάξας τον μοναχισμόν εις χιλιάδας μοναχούς. Τον βίον αυτού συνέγραψε ο Μέγας Αθανάσιος στηρίξας τους Χριστιανούς εις καιρόν διωγμών και προασπίσας το δόγμα της Α’ Οικουμενικής Συνόδου της Νικαίας.

Εις το παρεκκλήσιον του μεγάλου τούτου πατρός της Εκκλησίας ετελέσθη θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής υπό του καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου και Πρωτοψάλτου του Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου, εν συμμετοχή ευλαβούς εκκλησιάσματος εκ μοναχών, μοναζουσών, Ελληνοφώνων και Αραβοφώνων της παροικίας Ιεροσολύμων και προσκυνητών.

Το εκκλησίασμα τούτο εδεξιώθη ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Αριστόβουλος μετά την θείαν Λειτουργίαν εις το ηγουμενείον.

 

 Ετικέτες