Η Εορτή της Αγίας Πρωτομάρτυρας Θέκλης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτην, 24ην Σεπτεμβρίου / 7ην Οκτωβρίου 2014, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη της αγίας πρωτομάρτυρος Θέκλης, μαθητρίας του αποστόλου Παύλου, εις το εντός του Κεντρικού Μοναστηρίου ευρισκόμενον Παρεκκλήσιον αυτής, το μαρτυρούμενον υπό του 16ου αιώνος.

Εις το παρεκκλήσιον τούτο προεξήρξε χοροστατών η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος του Εσπερινού αφ’ εσπέρας μετ’ Αρτοκλασίας και της θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής, ψάλλοντος βυζαντινώ τω ύφει του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών και συμπροσευχομένων των Αγιοταφιτών Αρχιερέων, Ιερομονάχων, μοναζουσών και ευλαβών προσκυνητών.

Μετά την Απόλυσιν του Εσπερινού ο Μακαριώτατος και οι Πατέρες έλαβον το κόλλυβον, τον οίνον και το παξιμάδιον εις την αυλήν του Κεντρικού Μοναστηρίου προ του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά δε την θείαν Λειτουργίαν έλαβον το κόλλυβον και τον αφέψημα εις το Επιτροπικόν, ένθα ο Μακαριώτατος ηυχήθη εις τους Πατέρας καλήν εορτήν και καλήν δύναμιν εις την διακονίαν αυτών.

theklis.jpg
theklis2.jpg
theklis3.jpg
theklis4.jpg
theklis6.jpg
theklis8.jpg
theklis9.jpg


Ετικέτες