Εορτασμός της Συνάξεως του Τιμίου ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στα Ιεροσόλυμα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Λαμπρός ο εορτασμός της Συνάξεως του Τιμίου ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στους Αγίους Τόπους…

Αναλυτικά: 

Την Τρίτην, 7ην /21ην Ιανουαρίου 2015, επομένην της εορτής των Θεοφανείων, εωρτάσθη υπό του Πατριαχείου η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εις την επ’ ονόματι αυτού Ιεράν Μονήν επί της Χριστιανικής οδού, Νοτιοδυτικώς του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.

Διά της εορτής ταύτης η Εκκλησία καλεί εις Σύναξιν τους πιστούς της, ίνα τιμήσωσιν τον Άγιον Πρόδρομον, ως υπουργήσαντα εις την βάπτισιν του Κυρίου εν Ιορδάνη ποταμώ.

Τού Εσπερινού αφ’ Εσπέρας και της θείας Λειτουργίας την πρωΐαν προεξήρξεν ο Σεβασμιώτατος Μητροποολίτης Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου και μετέχοντος εκκλησιάσματος εκ μοναχών, μοναζουσών και ευλαβών προσκυνητών εξ Ελλάδος, Ρωσίας, Ουκρανίας και Ρουμανίας.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθεν διά προσκύνησιν του τιμίου λειψάνου του Αγίου η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά συνοδείας Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχικήν Συνοδείαν και την Αρχιερατικήν μετά την θείαν Λειτουργίαν εδεξιώθη φιλοφρόνως δι’ αρτυσίμων γλυκισμάτων εις το ηγουμενείον ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος.

 

 Ετικέτες