Την ένταξη εννέα Ρουμάνων Αγίων στο Αγιολόγιό της ανακοίνωσε η Εκκλησία της Ρωσίας

Loading...


Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εγκρίθηκε η πρόταση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, να προστεθούν στο αγιολόγιο της Ρωσικής Εκκλησίας εννέα Ρουμάνοι Αγιοι.

Πρόκειται για τους:

Αγιος Διονύσιος ο Μικρός
Αγιος Δανιήλ ο Ερημίτης
Αγιος Ναγκόε Μπασαράμπ
Αγιος Συμεών, Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας
Αγιος Βαρλαάμ, Μητροπολίτης Μολδαβίας
Αγία Θεοδώρα του Σίλα
Αγιος Κωνσταντίνος Μπρακοβεάνου
Αγιος Ανθιμος, Μητροπολίτης της Βαλάχιας
Αγιος Καλλίνικος της Τσέρνιτσα

Διαβάστε εδώ:  Η πικρία του Πατριαρχείου Μόσχας για τη στάση των Βούλγαρων

Στις 24 Μαρτίου 2017, ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ απέστειλε επιστολή σε όλους τους Προκαθήμενους των Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ενημερώνοντάς τους για τις αγιοκατατάξεις της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της περιόδου 1950-2017 και προτείνοντας να προστεθούν ορισμένοι από τους Αγίους στα τοπικά ημερολόγια των Εκκλησιών τους.

Η Πολωνική Εκκλησία ήταν η πρώτη αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Ρουμανικού Πατριαρχείου να εισαγάγει τους Ρουμάνους Αγίους στο τοπικό αγιολόγιο.

Το Πατριαρχικό Ημερολόγιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας περιέχει πάνω από 50 γιορτές Πρωτορρουμάνων και Ρουμάνων Αγίων, στα οποία θα προστεθούν οι εορτασμοί των εννέα Ρουμάνων ηγεμόνων, Ιεραρχών και ασκητών που αναφέρθηκαν παραπάνω.tilegrafima.gr