Ο Ρουμανίας Δανιήλ τίμησε τη νικήτρια του τουρνουά τένις Γουίμπλεντον (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο απένειμε στην πρωταθλήτρια τένις του Γουίμπλεντον, Σιμόνα Χαλέπ την υψηλότερη διάκριση του Ρουμανικού Πατριαρχείου κατά τη διάρκεια ιδιωτικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην πατριαρχική κατοικία στο Βουκουρέστι.

Η Χάλεπ έλαβε τον Πατριαρχικό Σταυρό για λαϊκούς μετά τη νίκη που σημείωσε στο φημισμένο τουρνουά στη Μεγάλη Βρετανία.

«Η Σιμόνα είναι για πολλούς νέους ένα σύμβολο επιμέλειας, επιμονής και ελπίδας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τονίσουμε ότι όλα τα επιτεύγματά της είναι η έκφραση του ταλέντου που καλλιεργείται με συνεχή και συνεχή προσπάθεια», δήλωσε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας στις 18 Ιουλίου και συνέχισε: «Εκτός από όλα αυτά, η Εκκλησία, αγαπητή Σιμόνα, εκτιμά πολύ το γεγονός ότι δηλώνετε δημοσίως την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη μέσω του σημείου του Τιμίου Σταυρού, δείχνοντας έτσι ότι εκπροσωπείτε πιστά τον αφοσιωμένο και θρησκευόμενο ρουμανικό λαό. Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με καλή υγεία και χαρά και πολύ βοήθεια από τον Θεό».

Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια του Γουίμπλεντον ευχαρίστησε τον Μακαριότατο για την υψηλή διάκριση, λέγοντας: «Ευχαριστώ πάντα τον Θεό για όλα όσα μου έδωσε και για την οικογένεια στην οποία μεγάλωσα. Χαίρομαι που είμαι Ρουμάνα, κι ελπίζω να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους και παιδιά, να τους εμπνεύσω να επιτύχουν αυτό που θέλουν. Δόξα στον Κύριο να μας ευλογήσει όλους».tilegrafima.gr