Ο πρωτοσύγκελος της Εκκλησίας της Ουκρανίας λειτούργησε στην Τσεχία

Loading...


Στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίας μάρτυρος Λιουντμίλας της στον ιεράρχη της συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Μπαρναούλ και Αλτάι Σέργιος.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2020, με την ευλογία του Προκαθήμενου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μακαριώτατου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριου ο πρωτοσύγκελος της UOC Μητροπολίτης Μπορίσπιλ και Μπροβαρί Αντώνιος (Πακάνιτς), τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Αγίας μάρτυρος Λιουντμίλας της Τσεχίας στην Πράγα (Τσεχία).

Διαβάστε εδώ:  Ένα μικρό ...ουκρανικό στο Παρίσι - Το τέλος μιας εποχής

Στη Θεία Λειτουργία στον ιεράρχη της UOC συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Μπαρναούλ και Αλτάι Σέργιος (Ιβάννικοβ) της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και ο κλήρος της εκκλησίας.

Όπως αναφέρθηκε από την ΕΟΔ, στις 22 Δεκεμβρίου 2019, ο ιεράρχης της UOC, Αρχιεπίσκοπος Κρεμεντσούγκ και Λουμπνί Νικόλαος (Καπούστιν) συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι του Βιατσεσλάβ και Λιουντμίλας της Τσεχίας στην Λοντενίτσα, κοντά στην Πράγα, όπου ζουν οι Ουκρανές μοναχές με επικεφαλής την ηγουμένη Βαλεντίνα (Γκαγγούρ).

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr