Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τον Επίσκοπο Μπραζαβίλ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιδιαίτερη συνάντηση με την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ είχε την 17η Ιουλίου 2017 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επισκοπής, κατά την συνάντηση αυτή ο Επίσκοπος ενημέρωσε αναλυτικώς τον Σεπτό Προκαθήμενο του παλαιφάτου Πατριαρχείου για την αδιάκοπη προαγωγή της ιεραποστολικής διακονίας, την διαρκή πρόοδο του ποιμαντικού και του φιλανθρωπικού έργου, την συνέχιση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και την αυστηρή διοικητική οργάνωση, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως την προς τούτο πολύτιμη συναρωγή Ιερών Μητροπόλεων, Μονών και εκκλησιαστικών Οργανισμών, ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών Συλλόγων, Αδελφοτήτων και ευσεβών Ελλήνων, Λιβανέζων και Κονγκολέζων αδελφών. Επίσης, υπεγράμμισε την άρρηκτη ενότητα που επικρατεί στην τοπική Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ .

Διαβάστε εδώ:  "Ο λαός της Πάφου και της Κύπρου είναι στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας"

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την βαθύτατη ικανοποίησή Του για την εν γένει πρόοδο που συντελείται στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν και διαβεβαίωσε τον Θεοφιλέστατο και δι’αυτού το Χριστεπώνυμο πλήρωμα του αφρικανικού ισημερινού για την πατρική αγάπη, μέριμνα και στήριξή Του.