Ο μητροπολίτης Βράτσα, Καλλίνικος εξελέγη τοποτηρητής της Μητρόπολης Βάρνας

Loading...


Σε εξέλιξη είναι, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βουλγαρίας, Νεόφυτου, η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Βάρνας και Βέλικι Πρέσλαβ Κυρίλλου.

“Ο θάνατος του μητροπολίτη Βάρνας είναι μία αλησμόνητη απώλεια για τη Βάρνα και ολόκληρη τη Βουλγαρική ορθοδοξία. Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία έχασε ένα μεγάλο Βούλγαρο ιερέα που συμμετείχε πάρα πολύ στις εκκλησιαστικές υποθέσεις», τόνισε ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξέλεξε χθες μετά από δίωρη έκτακτη συνεδρίαση τον μητροπολίτη Βράτσα Καλλίνικο ως προσωρινό τοποτηρητή Βάρνας και Βέλικι Πρέσλαβ. Η εκλογή του νέου μητροπολίτη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τριών μηνών.
Ο μητροπολίτης Κύριλλος βρέθηκε νεκρός στην παραλία Τρακάτα, κοντά στη Βάρνα το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Ο Επίσκοπος Τίχων, επικεφαλής στον Καθεδρικό Ναό της Σόφιας Α. Νέφσκι, δήλωσε ότι όπως τον πληροφόρησαν από τη Βάρνα, ο θάνατος του μητροπολίτη Κύριλλου, οφείλεται σε υποθερμία, αφού βούτηξε σε ένα πολύ κρύο ρεύμα της Μαύρης Θάλασσας.

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας απέρριψε με ανακοίνωσή της εικασίες περί περίεργων συνθηκών θανάτου του μητροπολίτη τονίζοντας ότι, «οι πληροφορίες σε ΜΜΕ περί βίαιου θανάτου δεν επιβεβαιώνονται με κανέναν τρόπο σε αυτό το στάδιο από την αστυνομία της Βάρνας».