ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ : Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσφεύγει η Τοπική Εκκλησία

Loading...


Συνεδρίασε χθες 22 Ιανουαρίου το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο , προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει αναφορικά με τον νόμο για τις θρησκευτικές οργανώσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη της νομικής ομάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να χαρακτηριστεί ο νόμος αντισυνταγματικός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη εξετάστηκε η λήψη νομικών μέτρων που θα εξαλείψουν τις δυσμενείς συνέπειες αυτού του νόμου, όχι μόνο στην Εκκλησία, αλλά και στη συνολική κοινωνία του Μαυροβουνίου.

Το Επισκοπικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις νομικές κινήσεις που έχει κάνει έως τώρα το Πατριαρχείο Σερβίας και η Ιερά Σύνοδος προκειμένου να ακυρώσει τον εν λόγω νόμο.

Διαβάστε εδώ:  Στήριξη της ΔΣΟ στον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο

Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι σύντομα θα κατατεθεί προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Επίσης, στη ανακοίνωση διαψεύδονται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η και η κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει διάλογο για το θέμα, τονίζοντας ότι ουδέποτε έχει υποβληθεί επίσημη πρόταση διαλόγου από την κυβέρνηση.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr