Η εκλογή του Μητροπολίτη Βράτσης Γρηγορίου, στην Σόφια (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο παρεκκλήσι του , πραγματοποιήθηκε χθες 12-3-17 η εκλογή του νέου .

του Θωμά Αναστασιάδη

Σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη της , το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θ.Λειτουργία, {από τον ηγούμενο της Ι.Μονής Divotino Αρχιμανδρίτη Παχώμιο με έναν διάκο} και αμέσως ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Κατά τα πρεσβεία της χειροτονίας, προσήρχοντο οι Αρχιερείς της Ι.Συνόδου μέσα στο Ιερό Βήμα του παρεκκλησίου και γράφοντας το όνομα του επισκόπου, έθεταν την ψήφο τους εντός του Ι.Ευαγγελίου επί της Αγ.Τραπέζης. Υπήρχαν δύο υποψήφιοι. Ο και ο Θεοφ/τος Αγαθουπόλεως κ.Ιερόθεος, βοηθός Επίσκοπος του γηραιού Μητροπολίτη Σλίβεν {η αρχαία πόλη Σέλιμνος της Ανατολικής Ρωμυλίας} κυρίου Ιωαννίκιου.

Εψήφισαν 13 εκλέκτορες Συνοδικοί Ιεράρχες, ο , και οι Μητροπολίτες: Σέλιμνου {Σλίβεν} κ.Ιωαννίκιος, Βιδινίου Δομετιανός, Μεγάλου Τυρνόβου κ.Γρηγόριος, Πλέβεν κ.Ιγνάτιος, Λοφτσού κ.Γαβριήλ, Δοροστόλου {Σιλίστρας} κ.Αμβρόσιος, Φιλιππουπόλεως κ.Νικόλαος, Δυτικής & Κεντρικής Ευρώπης κ.Αντώνιος, Βάρνας & Μεγάλης Πρεσλάβας κ.Ιωάννης, Νευροκοπίου κ.Σεραφείμ, Ρούσσης κ.Ναούμ {ο από Στόβων} και ο Στάρας Ζαγοράς κ.Κυπριανός. Απουσίασε δικαιολογημένα ο Αρχ/πος ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας κ.Ιωσήφ.

Περατωθείσης της διαδικασίας, αφού ψήφισαν κανονικά και οι 13 αρχιερείς, την καταμέτρηση έκανε η , βοηθούμενος από αρχιερείς, και ανακοίνωσε ο ίδιος το αποτέλεσμα.

.

Ακολούθησε δεξίωση , τo oποίο βρίσκεται στην πλατεία του Ι.Ν.Αγ.Αλεξάνδρου Νέφσκι, όπου ο , με τους λοιπούς αρχιερείς, συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη και σε σύντομη προσλαλιά, του έδωσε ευχές και καθοδηγητικές παραινέσεις στην καινούργια του μητροπολιτική διακονία.

είναι Ελληνομαθής, έχει πτυχίο Φυσικών Επιστημών και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα.

Το γεγονός κάλυψαν εκτενώς πολλά ΜΜΕ της γειτονικής Βουλγαρίας.