Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Κανώπου Σπυρίδων

Loading...


Εκοιμήθη σήμερα, 31η Οκτωβρίου ε.έ, ο Επίσκοπος Κανώπου  κυρός Σπυρίδων, εφησυχάζων Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο μακαριστός αρχιερεύς κατά κόσμον Ιωάννης Μηλιώτης του Ευσταθίου και της Αλεξάνδρας, εγεννήθη εν Άφρα Κερκύρας το 1941. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών,  χειροτονήθηκε Διάκονος την 25η Δεκεμβρίου 1965 από τον Μητροπολίτη Κερκύρας Μεθόδιο  και Πρεσβύτερος την 26η Οκτωβρίου  του έτους 1975 από τον Μητροπολίτη Καισαριανής  Γεώργιο.
Το 1998  ενετάχθη στον κλήρο του παλαιφάτου Πατριαρχείου, όπου διετέλεσε Ηγούμενος κατ΄αρχήν της Ιεράς Μονής  Αγίου Γεωργίου Παλαιού  Καΐρου και εν συνεχεία της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας. 

Την 1η Νοεμβρίου 2006 εξελέγη Επίσκοπος Κανώπου, χειροτονηθείς στον Πατριαρχικό Ι. Ναό Αγίου  Σάββα την 5η Νοεμβρίου από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄. Από το έτος 2010 παραιτηθείς λόγω υγείας, εφησύχαζε εν Αθήναις.

        Η Εξόδιος Ακολουθία και η Ταφή του μακαριστού Επισκόπου θα λάβουν χώρα, κατόπιν επιθυμίας του, στην Ι. Μητρόπολή Κορίνθου και συγκεκριμένα στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου περί ώρα 12.00 μεσημβρινή.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται πως ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ο οποίος συνεδέετο με δεσμούς αγάπης και φιλίας με τον μακαριστό Επίσκοπο καλεί τον κλήρο και τους πιστούς της Ι. Μητροπόλεώς μας να παραστούν στην Θ. Λειτουργία που θα προηγηθεί καθώς και στην Εξόδιο Ακολουθία και την Ταφή του μεταστάντος  ιεράρχου για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αφού πολλές φορές τα τελευταία χρόνια της ζωής του φιλοξενήθηκε στην Κόρινθο και ευλόγησε τον Κλήρο και τον Λαό της ενώ απήλαυσε την στοργή, την προστασία και την αγάπη τους ιδιαίτερα κατά το διάστημα της ασθενείας του όπου την φροντίδα και την συμπαράστασή Του είχαν αναλάβει η Ι. Μητρόπολις Κορίνθου και ο Μητροπολίτης Διονύσιος. tilegrafima.gr