Εκοιμήθη η μητέρα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Loading...


Θλίψη σκόρπισε στο και τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και της Αφρικής ο θάνατος της του , της Κλεοπάτρας Χορευτάκη.

Η καρδιά της αείμνηστης του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής έπαψε να κτυπά λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Αλικαρνασσό της Κρήτης, εκεί όπου έζησε όλα της τα χρόνια και όπου – στο Ηράκλειο της Κρήτης – θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου και η νεκρώσιμος ακολουθία της, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ηρακλείου Κρήτης.

Ήδη, αυτήν την ώρα ταξιδεύει για την Κρήτη ο , τον οποίο συνοδεύει ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Διαβάστε εδώ:  Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Σιναΐτικο Μετόχιο Καΐρου (ΦΩΤΟ)

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος τίμησε τη μητέρα του αλλά και εκείνη τον στήριξε καθόλα τα χρόνια του, στην πορεία του μέσα στην εκκλησία, δίνοντάς του την ευχή της, όταν ο γιος της και σημερινός ξεκινούσε το ταξίδι του για τη Ριζάρειο Σχολή ή για την Οδησσό της Ρωσσίας. Γι” αυτό και εκείνος πάντοτε έπαιρνε την ευχή της μέχρι την τελευταία στιγμή, και πολύ συχνά την επισκεπτόταν στην Κρήτη για να τη στηρίξει, όταν πλέον ήταν πλήρης ημερών, στις δύσκολες τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τόσο στην έδρα του όσο και στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου έχει ανοιχτεί βιβλίο συλλυπητηρίων, από σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου μέχρι το Σάββατο 1 Απριλίου από 10 π.μ. έως 1 μ.μ..