Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας επισκέφθηκε τη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου

Loading...


Προσκύνημα στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου πραγματοποίησε στις 14 δεκεμβρίου 2012 η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας.

Μέλη της αντιπροσωπείας είναι οι Μητροπολίτες Μπατούμι και Λάζικής Δημήτριος, Ζουγκδίδι και Ταϊσι Γεράσιμος, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας, ο καθηγητής Γκίβι Γκαμπασίντζε.
Κατά την εκδρομή τους συνόδευαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μόσχας Αρχιμανδρίτης Βαχτάνγκ Λιπαρτελιάνι και διάκονος Θεόδωρος Σουλγκά, στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχέιου Μόσχας. Στη Λαύρα τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Σέργιεφ Ποσάντ Θεόγνωστος. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος κατά τη δοξολογία, την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Θεόγνωστος, μέλη της αντιπροσωπείας προσεύχονταν στον Όσιο Σέργιο Ραντονέζ.
Αφού προσεκύνησε τα λείψανα του Οσίου Σεργίου και τα φυλασσόμενα στα δώματα του Σεραπίωνος ιερά κειμήλια η αντιπροσωπεία μετέβη στον Ιερό Ναό με τράπεζα, όπου φιλοξενούνται τα τιμία λείψανα των Αγίων Ιννοκεντίου Μόσχας και Μαξίμου του Γραικού.

Ακολούθως τα μέλη της αντιπροσωπείας κατέβηκαν σην κρύπτη του Καθολικού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου ενώπιον των τάφων των αοιδίμων Πατριαρχών Αλεξίου Α΄ και Ποιμένος ο Μητροπολίτης Ζουγκδίδι και Ταϊσι Γεράσιμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.
Κατά την ακολουθία παρέστησαν προσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Μπατούμι και Λαζικής Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος Σέργκιεφ Ποσάντ Θεόγνωστος, κληρικοί και αδελφοί της Λαύρας.
Εν συνεχεία του προσκυνήματος τα μέλη της αντιπροσωπείας προσεκλήθησαν στο Ηγουμενείο, όπου τους επεφυλάχθη θερμή υποδοχή και προσεφέρθησαν ενθύμια.