Αντιόχεια και Ιεροσόλυμα ξεκινούν διαπραγματεύσεις στην Αθήνα για το θέμα του Κατάρ

Loading...


Στην Αθήνα θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή αντιπροσωπείες των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων προκειμένου να αναζητήσουν λύση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την δικαιοδοσία επί του Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr πρόκειται για μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί ύστερα από πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Πατριάρχες Ιεροσολύμων και Αντιοχείας.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που εξαρχής εργάστηκε στην κατεύθυνση της έναρξης διαλόγου μεταξύ των δυο Πατριαρχείων, χωρίς ωστόσο να παρέμβει στην ουσία της υπόθεσης. Για το ΥΠΕΞ το ζητούμενο ήταν οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ενδιαφέρον για το θέμα είχε επιδείξει και η Εκκλησία της Ελλάδος. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην τελευταία επίσκεψη του στο Φανάρι είχε συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σήμερα, ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας η ανακοίνωση του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.