Ακραίοι και φανατικοί θέλουν να διώξουν από την Αλβανία τον Αναστάσιο!

Loading...


Εξωφρενική και πρωτοφανής επίθεση εναντίον του ειρηνιστή Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει συμβάλλει πολλαπλώς στην κοινωνική ανάπτυξη της Αλβανίας… εξαπέλυσε το ακροδεξιό κόμμα Ερυθρόμαυρη Συμμαχία. 

Μεταξύ άλλων τον κατηγορούν ότι «έχει διαπράξει αντισυνταγματικές δράσεις,  ενώ τον καταγγέλλουν «πως για  δύο δεκαετίες εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα συνεχίζοντας το έργο του Κοσμά του Αιτωλού ο οποίος πριν από 100 χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στον εξελληνισμό της Ηπείρου, στο άνοιγμα σχολείων και εκκλησιών σε ιστορικά αλβανικά εδάφη».

Βέβαια πρόκειται για γελοιότητες, που δεν αγγίζουν τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος έχει συμβάλλει πολλαπλώς στην κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Και προχωρούν ακόμη περισσότερο. Ζητούν την απομάκρυνσή του από τη χώρα. «Ήρθε η ώρα να του πούμε να φύγει ειρηνικά απ’ τη χώρα. Ζήσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου μακριά απ’ αυτή τη χώρα που σε κατάλαβε απ’ την πρώτη στιγμή πόσο επικίνδυνος είσαι. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η εκκλησία διαχωρίζεται από το κράτος και την πολιτική.

Στον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο  θα πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος «Σκεντέρμπεη». Να βραβευθούν οι ιδρυτές της Αλβανικής Εκκλησίας όχι οι αντι-αλβανοί σφετεριστές.

Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να έχει την αυτοκέφαλη εκκλησία του και τον αρχιεπίσκοπο της φυλής του». Να σημειωθεί ότι και οι χρυσαυγίτες στην Ελλάδα, χτυπούν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, χαρακτηρίζοντάς τον διεθνιστή.

Η ΑΦΟΡΜΗ

Αφορμή για τον πόλεμο της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου αποτέλεσαν οι δηλώσεις του περί μη αντικειμενικής  απογραφής. Ως συνέχεια της εθνικιστικής μετατόπισης αντιμετωπίζεται και η προσπάθεια της αλβανικής κυβέρνησης να απομειώσει τις δυνατότητες της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στην απογραφή του 2011 το πλήθος των ορθοδόξων εμφανίζεται πρωτοφανώς μειωμένο, μικρότερο ακόμη και από εκείνο των καθολικών.Πράγμα που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αλβανική στατιστική, οι ορθόδοξοι φθάνουν μόλις το 6,75% και οι καθολικοί το 10,03% , όταν στις δύο προηγούμενες απογραφές οι ορθόδοξοι ξεπερνούσαν το 20% και οι καθολικοί περιορίζονταν πάντα στη ζώνη του 10% , όπως συμβαίνει και τώρα.

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας και συγκεκριμένα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος θεωρεί αντιεπιστημονική τη μέθοδο καταγραφής του θρησκεύματος, μιλάει για τεράστια παραποίηση , δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμά της και προειδοποιεί ότι τέτοιοι χειρισμοί είναι ενδεχόμενο να υπονομεύσουν ακόμη και την αρμονική θρησκευτική συνύπαρξη στη γειτονική χώρα.