Τρισάγιο για τον Μητροπολίτη Βλαδίμηρο από τον «Πατριάρχη» Φιλάρετο (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ο «Πατριάρχης» Φιλάρετος, ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες,  καλεσε όλους να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρου.

Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

«Το πρωϊ της 5ης Ιουλίου 2014 εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 79 ετών, ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος Επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας (Πατριαρχείον Μόσχας).
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κιέβου και πάσης Ρούς Ουκρανίας κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ, εξέφρασε τα θερμά του Συλλυπητήρια και παρακάλεσε όλους να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν ιδιαίτερα δύσκολα λόγω της υγείας του.Όλοι μας γνωρίζουμε όμως την ανησυχία του Μητροπολίτη Βλαδίμηρου για το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία και βεβαίως για την σταδιακή προσέγγιση μεταξύ των δύο εκκλησιαστικών πλευρών και με την ηγεσία του Πατριαρχείου Κιέβου.
Πολλοί έχουν προσπαθήσει να συνεχίσουν αυτή την προσέγγιση και άλλοι να αποτρέψουν τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση. Αλλά παρά τις σωματικές του ιδιαιτερότητες λόγω της υγείας του, ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος εξέφρασε δημοσίως την θέση του και την επιθυμία του για ειρήνη και ενότητα της Εκκλησίας, όταν πέρυσι στην διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη ευκαιρία της 1025ης επετείου του Βαπτίσματος των Ρώς – Ουκρανίας, χαιρέτησε μετ αδελφικού ασπασμού θερμά τον Επικεφαλής του Πατριαρχείου Κιέβου.
Ο Κύριος κάλεσε τώρα τον ευλογημένο Επίσκοπο στην Ουράνια κατοικία του. Ολοκλήρωσε την δύσκολη επίγεια ζωή του. Εμείς ως χριστιανοί έχουμε καθήκον να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του.
Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου σε όλους όσους αγαπούσαν τον μακαριστό Μητροπολίτη ως ποιμένα και πνευματικό τους πατέρα.
Καλώ όλους του πιστούς να προσευχηθούν για τον μακαριστό Μητροπολίτη Βλαδίμηρο. Ο Κύριος ας κατατάξει την ψυχή αυτού εις τους κόλπους των δικαίων. Ας είναι αιώνια η μνήμη αυτού.
ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ
Πατριάρχης Κιέβου και πάσης Ρούς Ουκρανίας
5 Ιουλίου 2014 «

Στις 10 το πρωϊ ο «Πατριάρχης» Φιλάρετος εντός του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Βλαδίμηρου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Βλαδίμηρου.

 Ετικέτες