Τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αντιόχειας στους πληγέντες

Loading...


Σε επίσημη δήλωσή της, η Αρχιεπισκοπή Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας ευχαρίστησε εκ μέρους ολόκληρης της Εκκλησίας ττους δωρητές και κοινωνικούς λειτουργούς που εμπλέκονται στην ανθρωπιστική δράση, την οποία παρέχει σημειώνοντας ότι αυτή θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη παύση της σύγκρουσης στην περιοχή. 

 Κατά τη διάρκεια των ένοπλων συγκρούσεων στη συριακή επαρχία του Χαλεπίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιόχειας παρείχε στα θύματα του πολέμου την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια, έσωσε τις ζωές εκατοντάδων παιδιών και ενηλίκων, σύμφωνα με πληροφορίες του » al-Bushra .

 Από τον Δεκέμβριο του 2013, η Αρχιεπισκοπή Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας, σε συνεργασία με το αντίστοιχο συνοδική τμήμα του Πατριαρχείου Αντιοχείας, παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους χιλιάδες των προσφύγων, καθώς και των κατοίκων στο Χαλέπι και τις γύρω πόλεις.

Όσοι εργάζονται για την Αρχιεπισκοπή, είναι Ορθόδοξοι ακτιβιστές και πολυάριθμοι εθελοντές που συντονίζονται από τον Αρχιμανδρίτη Μούσα αλ-Hasiyy. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τον τελευταίο χειμώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια της άνοιξης, η Αρχιεπισκοπή διένειμε σε άπορους πάνω από 2.300 κουβέρτες, 430 στρώματα, 2.900 σετ ζεστά παιδικά ενδύματα, 2400 ζευγάρια παπούτσια, 520 θερμάστρες πετρελλαίου και πάνω από 70 τόνους τροφίμων.

Ειδική συνδρομή παρείχε με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης που χορηγείται σε γυναίκες που έχουν χάσει τον προστάτη της οικογένειας τους. Το ποσό που διατέθηκε ξεπερνά τις 500 000 λίρες Συρίας συμπεριλαμβανομένων χρημάτων που διατέθηκαν ως οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες που αναγκάζονται να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα, μετά την καταστροφή των σπιτιών τους. Ετικέτες