Επιβεβαίωση της αλληλεγγύης της Ρωσίας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

Loading...


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, συνάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄ με τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών και παρά τον Πατριαρχικό Θρόνο της Αντιοχείας και πάσης Ανατολής ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώφ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην κατοικία του Πατριάρχη Αντιοχείας στο Μπαλαμάντ Λιβάνου.

Εκεί, συζητήθηκε η κατάσταση των χριστιανών στις χώρες της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα δε στη Συρία και το Ιράκ. Ο Μακαριώτατος κ. Ιωάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Ρωσική Εκκλησία και τον Προκαθήμενό της για την αλληλεγγύη με τους χριστιανούς στις εμπόλεμες χώρες, για τις προσευχές υπέρ αυτών και την αδελφική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Συριακό λαό.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης διατύπωσε την ιδέα οργανώσεως στο Πανεπιστήμιο Μπαλαμάντ του διεθνούς συνεδρίου με θέμα την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και με συμμετοχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και όλων των ομολογιών και θρησκειών της Μέσης Ανατολής.

Εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου ο Ηγούμενος Αρσένιος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο κ. Ιωάννη για την περαιτέρω αλληλεγγύη της Ρωσικής Εκκλησίας με τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, τις προσευχές υπέρ αυτών και ότι επίσης θα υψώνει η Ρωσική Εκκλησία τη φωνή υπέρ αυτών.

Εν κατακλείδι έγινε ανταλλαγή ενθυμίων.Ετικέτες