Προσευχή από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο ΓΕΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ

Μετά τις αντιδράσεις για την προσευχή στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Οχάιο ο Γέρων Δημήτριος, προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική, προσευχήθηκε χθες Πέμπτη 28 Ιουλίου και στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια

 

Στην προσευχή ανέφερε: 

 

Παντοδύναμος και φιλεύσπλαχνος ο Θεός, ο Θεός της απεριόριστης αγάπης και της ανυποχώρητης πίστης:

Σε αυτή την ευοίωνο ημέρα και ώρα, καλούμε το μεγάλο και άγιο όνομά ΣΟΥ, και Σου ζητάμε να έρθεις σε μας και να μείνεις μέσα μας, φωτίζοντας τα μυαλά και τις ψυχές μας με το φως της αλήθειας Σου και την καλοσύνη Σου.

Έχεις αποκαλύψει τον εαυτό Σου ως υπερασπιστής των φτωχών και οδηγός των τυφλών, ως ο προστάτης των ορφανών και απελευθερωτής των καταπιεσμένων, ως φίλος του αλλοδαπού και παρηγοριά του απόβλητου. Ανοίξε τις καρδιές μας να γίνουν περισσότερο σαν Εσένα,  ω συμπονετικέ Ένα. Μάθε μας να πορευόμαστε με τον ευγενικό και γενναιόδωρο τρόπο Σου.

Ευλόγησε το έθνος μας σήμερα, Κύριε, όπως μας έχεις ευλογήσει τόσο πλούσια τα προηγούμενα χρόνια. Χορήγησε μας σταθερότητα και ασφάλεια,  δικαιοσύνη και ελευθερία και την ειρήνη. Στείλε μας ηγέτες και νομοθέτες και δικαστές που θα μας καθοδηγήσουν για να εκπληρώσουμε την ιερή βουλησή Σου και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους»

Στη συνέχεια ζήτησε τη χάρη του Θεού για τους υποψηφίους των Δημοκρατικών, για τη του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τη Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον και τον Τιμ Κέιν.

«Έχουμε αγκαλιάσει τα ιερά λόγια Σου, Κύριε, πιστεύοντας ότι η «δικαιοσύνη εξυψώνει ένα έθνος» . Άγιος ο Θεός: Ύψωσει ψηλά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για να ακολουθήσουν στη δικαιοσύνη Σου, το έλεος Σου, τον οίκτο Σου, την άνευ όρων αγάπη Σου και να πορευτούν στην αλήθεια Σου, που μας απελευθερώνει, και θα μας κρατήσει ελεύθερους» κατέληξε….