Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την «Κυριακή της AHEPA»

Loading...


Ως «Κυριακή της AHEPA» εορτάζεται η επερχόμενη στις ΗΠΑ. Με αφορμή αυτόν τον εορτασμό ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τα μέλη της AHEPA για την συνεισφορά τους στην Εκκλησία στην Αμερική και την Ελληνοαμερικανική κοινότητά. 

Ολόκληρη η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής: 

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

Χριστός Ανέστη!

Καθώς συνεχίζουμε να χαιρόμαστε την ζωή μέσα στην χαρά και στο φως της  Πασχαλινής αυτής περιόδου, τιμούμε σήμερα την Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων. Η ημέρα αυτή έχει επιλεγεί επίσης και για τον ετήσιο εορτασμό της Κυριακής της AHEPA σε αναγνώριση των μελών και του έργου αυτής της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Εταιρείας.

Οι δύο αυτοί εορτασμοί είναι πολύ σημαντικοί καθώς επιβεβαιώνουν την προτεραιότητα της αγάπης, της πίστεως και της διακονίας. Το ένδοξο πρωί της Αναστάσεως του Κυρίου μας, η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία, μητέρα του Ιακώβου και η Σαλώμη προσήλθαν στον τάφο για να αλείψουν το σώμα του Χριστού (Μάρκου 16: 1-2). Το έπραξαν αυτό με καρδιές γεμάτες αγάπη για Εκείνον, και βλέποντας τον άδειο τάφο και ακούοντας την διακήρυξη των αγγέλων, πήγαν στους Αποστόλους αναγγέλοντας ότι ο Χριστός ηγέρθη! (Λουκ. 24:1-10).

Τα ιδανικά στα οποία πιστεύουμε και μοιραζόμεθα διά της Ορθοδόξου πίστεώς μας και της Ελληνικής κληρονομιάς μας αποτελούν τμήμα της αποστολής της AHEPA και των οργανισμών της οικογενείας της AHEPA. Διά της αγάπης των προς τον Θεό, προς αυτή την χώρα και προς την Ελλάδα, καθώς και προς την Ελληνοαμερικανική κοινότητα, τα μέλη της AHEPA υιοθέτησαν και προσέφεραν στήριξη σε πλείστα εκπαιδευτικά προγράμματα και φιλανθρωπικές προσπάθειες. Ως μέλη ενοριών και ηγέτες στην Αρχιεπισκοπή μας και τις Μητροπόλεις μας, έχουν καταστεί μάρτυρες του ουσιαστικού ρόλου της πίστεως και της Εκκλησίας μας στην κάλυψη αναγκών άλλων ανθρώπων. Επί έναν περίπου αιώνα η AHEPA έχει τονίσει σε πολλούς στην χώρα αυτή αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο την προτεραιότητα της διακονίας.

Την Κυριακή της AHEPA, παρακαλώ από όλες τις ενορίες μας να τιμήσουν την φωτεινή κληρονομιά και προσφορά της AHEPA και να αναγνωρίσουν τα μέλη των οργανισμών της. Επίσης, ας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στα μέλη της AHEPA για την συνεισφορά των στην Εκκλησία μας στην Αμερική και την Ελληνοαμερικανική κοινότητά μας, και για την προσφορά των σε πολλές εκπαιδευτικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές προσπάθειες. Ας συνεχίσουμε να προσευχόμεθα στον Θεό για τις ευλογίες, την δύναμη και τις δωρεές Του, καθώς η μαρτυρία της αγάπης και της δυνάμεως της Αναστάσεως διαποτίζει όλα τα έργα μας.

Με πατρική αγάπη εν Χριστώ Αναστάντι,

† ο ΑρχιεπίσκοποςΑμερικής Δημήτριος