Έμπρακτη στήριξη ελληνικών ιδρυμάτων από την ομογένεια

Loading...


Υπό την αιγίδα της πρέσβη και με την ενεργό υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνίδων Σίδνεϊ, συγκεντρώθηκε το ποσόν των $100.000 δολαρίων.

Η πρέσβης της Αυστραλίας, κ. Μπλούμφιλντ, με τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, πρόεδρο του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, και εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνίδων Σίδνεϊ

Το Χαμόγελο του Παιδιού και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Αθήνα, επισκέφθηκε η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Τζένη (Πολυξένη) Μπλούμφιλντ, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνίδων Σίδνεϊ στο πλαίσιο παροχής οικονομικής στήριξης του Συνδέσμου σε ελληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα για γυναίκες και παιδιά. 

Υπό την αιγίδα της πρέσβη και με την ενεργό υποστήριξη των επτά γυναικείων συλλόγων που απαρτίζουν τον Σύνδεσμο Ελληνίδων Σίδνεϊ στην Αυστραλία, συγκεντρώθηκε το ποσόν των περίπου 100.000 δολαρίων Αυστραλίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Το συγκεκριμένο ποσόν θα διανεμηθεί άμεσα σε πέντε ελληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα τόσο στην Αθήνα όσο και σε επαρχιακές πόλεις για την κάλυψη των αναγκών τους.

Σε δήλωσή της μετά το πέρας των επισκέψεων, η πρέσβης συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου για την πρωτοβουλία τους και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η συλλογική προσπάθεια και η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπό μας, αποτελεί τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επιτακτική ανάγκη.

Η κυβέρνηση και ο λαός της Αυστραλίας κατανοούν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν πολλοί Έλληνες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Αυστραλία και οι Έλληνες της Αυστραλίας στέκονται έμπρακτα και συστηματικά στο πλευρό της Ελλάδας».