$67.000 απέφερε ο έρανος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τη θεραπεία του 4χρονου Λουκά

Loading...


$245.000 και άπειρες ευχές για τον Λουκά

Ο επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, κρατά στην αγκαλιά του τον μικρό Λουκά, περιστοιχιζόμενος από τη μητέρα του 4χρονου Ειρήνη (δεξιά) τη γιαγιά του Άννα και την εκπρόσωπο του «Νέου Κόσμου» Ευγενία Παυλοπούλου. Φώτο: Κ. Ντεβές

Το εντυπωσιακό ποσόν των 245 χιλιάδων δολαρίων απέφερε ο έρανος για τη σωτηρία του ελληνικής καταγωγής τετράχρονου Λουκά Στρούζα, που δίνει τη δική του, καθημερινή μάχη διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή, την ελπίδα και το όνειρο.
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για να μεταβεί ο Λουκάς στις ΗΠΑ και να κάνει μια ειδική ραδιοθεραπεία που ενδέχεται να δώσει τέλος στην ασθένειά του, το περίφημο μυελοβλάστωμα. Η περίπτωση του Λουκά που έχει διαγνωστεί με τη σπάνια και εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή καρκίνου στο κεφάλι, συγκίνησε την ομογένεια που έσπευσε να του συμπαρασταθεί.
Την ιστορία του Λουκά έφερε στη δημοσιότητα ο «Νέος Κόσμος» με σειρά δημοσιευμάτων που ευαισθητοποίησαν την ομογένεια. Η συνάδελφος, Ευγενία Παυλοπούλου, δεν περιορίστηκε μόνο στα ρεπορτάζ αλλά είχε και ενεργό συμμετοχή στην ερανική εκστρατεία.

Σημαντική συμμετοχή είχε και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας που συγκέντρωσε με δίσκους που περιφέρθηκαν στους ελληνορθόδοξους ναούς το ποσόν των 66.794 δολαρίων.
Τη σχετική επιταγή επέδωσε στην μητέρα του Λουκά, Ειρήνη, ο Επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Μελβούρνη, στο δε γενναίο 4χρονο μαζί με τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση πρόσφερε και ένα σταυρουδάκι.
Ο Λουκάς, που συνοδευόταν στην Αρχιεπισκοπή από τη μητέρα του και τη γιαγιά του, Άννα, θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και στις 7 Οκτωβρίου ξεκινά η θεραπεία του.