Τι είπαν οι ΑΧΕΠΑΝΣ στον Πατριάρχη

Loading...


Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, συναντήθηκε με την Περιφέρεια 25 των ΑΧΕΠΑ εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο της καθώς και τους Προέδρους και μέλη των Δ.Σ. των τοπικών Τμημάτων της Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ και των Θυγατέρων της Πηνελόπης Κομοτηνής. 

Είναι γνωστό ότι η Οργάνωση ΑΧΕΠΑ διατηρεί από της ιδρύσεώς της πολύ στενούς δεσμούς με την Εκκλησία, στηρίζοντας και ενισχύοντας το έργο της, μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικής ευαισθητοποίησης με γνώμονα τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Χωρίς την Εκκλησία, άλλωστε, οι Έλληνες της διασποράς δε θα είχαν αυτούς τους δεσμούς με την Ελλάδα. Ιδιαίτερα στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία, στην οποία είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση του έργου της Εκκλησίας, η ΑΧΕΠΑ μέσω του πολύπλευρου ανθρωπιστικού έργου της στέκεται πολύτιμος αρωγός ενισχύοντας τη δράση της. Μεγάλο είναι το φιλανθρωπικό έργο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια η βοήθεια που έχει δοθεί στην χώρα μας αγγίζει τα 6.500.000 ευρώ, σε φαρμακευτικό υλικό και φιλανθρωπική βοήθεια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι έργο της οργάνωσης. Η ΑΧΕΠΑ και το γυναικείο της τμήμα οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, είναι η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά σε όλο τον κόσμο, με μεγάλη δράση στο ενεργητικό της από της ιδρύσεώς της, το 1922, με χιλιάδες μέλη παγκοσμίως.

 Ετικέτες