Η κατασκήνωση του Αποστόλου Παύλου γιόρτασε 10 χρόνια λειτουργίας

Loading...


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Δέκα χρόνια επιτυχούς και συνεχώς ανερχόμενης πορείας συμπλήρωσε φέτος η Κατασκήνωση του Αποστόλου Παύλου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής που λειτουργεί σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στα βουνά του Κονέκτικατ. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα από τα 19 τέτοια θερινά κατασκηνωτικά προγράμματα νεολαίας που λειτουργούν ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Η συμμετοχή έφτασε φέτος τα 600 περίπου παιδιά κατά τις τέσσερις εβδομάδες λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος βρέθηκε εκεί, κοντά στην κωμόπολη Λίτσφιλντ του Κονέκτικατ, στις 24 Ιουλίου, για να επισκεφθεί τους κατασκηνωτές και να γιορτάσει μαζί τους την δέκατη επέτειο. Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κατασκηνωτές στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, σ’ ένα καταπράσινο χώρο δίπλα στη λίμνη Μπάνταμ, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της πολιτείας του Κονέκτικατ, όπου βρίσκονται οι κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις.

Μαζί τους οι υπεύθυνοι του προγράμματος, οι ομαδάρχες, ο αρχηγός της κατασκήνωσης π. Ηλίας Βίλης και ο Θεοφ. Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος. Παρόντες στην υποδοχή και στις εκδηλώσεις της ημέρας ήταν η Πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αφροδίτη Σκιαδά, οι ιερείς Λουκάς Μελαχρινός, Δημήτριος Καζάκης και Χρυσόστομος Γκίλμπερτ και οι διάκονοι Γεώργιος Κολιός και Ελευθέριος Κωνσταντινίδης.

Το υπαίθριο μεσημεριανό γεύμα έδωσε την ευκαιρία στον Σεβασμιώτατο να χαρεί την συντροφιά των παιδιών, να παρακολουθήσει μια πρόχειρη επίδειξη χορευτικών ικανοτήτων στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και να ακούσει τις ερωτήσεις όσων θαρραλέων κατασκηνωτών τον πλησίασαν του έκαναν ερωτήσεις και ζήτησαν την ευλογία του. Για τον εορτασμό της επετείου, ο Αρχιεπίσκοπος έκοψε δυο τούρτες με τα χρώματα και το σχήμα της ελληνικής και αμερικανικής σημαίας. Οι κατασκηνωτές, αγόρια και κορίτσια, συγκεντρώθηκαν από τους ομαδάρχες τους στο υπαίθριο παρεκκλήσιο της κατασκήνωσης για να ακούσουν από τον Αρχιεπίσκοπό τους λίγα λόγια πνευματικού προβληματισμού στο θέμα της εφετινής κατασκηνωτικής περιόδου ζῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δέ ἐν ἐμοί Χριστός∙ (Γαλ. 2:20). Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ενθάρρυνε τα παιδιά στον καλό αγώνα πίστεως που κάνουνε και τους είπε ότι είναι υπερήφανος για την Κατασκήνωση του Αποστόλου Παύλου και την συμμετοχή τους. Λίγο μετά, τα μεγαλύτερα παιδιά, εφηβικής ηλικίας, σε μια από τις συζητήσεις τους μίλησαν για τις προκλήσεις και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, στο σχολείο τους και στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Τα κατασκηνωτικά προγράμματα που λειτουργούν στην Αρχιεπισκοπή, όπως αυτό του Αποστόλου Παύλου, δίνουν την ευκαιρία στα νέα παιδιά για ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές σ’ ένα περιβάλλον καλλιέργειας καλής σωματικής και ψυχικής υγείας και διαπαιδαγώγησης. Τους δίνει τα στοιχεία που χρειάζονται για να μείνουν κοντά στην Εκκλησία, στην ορθόδοξη πίστη και την ελληνική παράδοση.

Για πάνω από 40 χρόνια λειτουργεί κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής «Ιονικό Χωριό» που είναι βεβαίως το πρότυπο και προσελκύει νέους και νέες από όλη την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής. Λειτουργούν όμως και με αυξανόμενη συμμετοχή και επιτυχία, 19 άλλα κατασκηνωτικά προγράμματα νεολαίας στις κατά τόπους Μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής, τα οποία αναφέρονται παρακάτω: Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια: Κατασκήνωση του Αποστόλου Παύλου – Ι. Μητρόπολη Ατλάντας: Κατασκήνωση Αγίου Στεφάνου – Ι. Μητρόπολη Βοστώνης: Κατασκήνωση της Μητροπόλεως Βοστώνης – Ι. Μητρόπολη Σικάγου: Κατασκήνωση Φανάρι και Κατασκήνωση της Θεοτόκου – Ι. Μητρόπολη Ντένβερ: Κατασκήνωση Εμμανουήλ και Κατασκήνωση Ανατολικής Ορθοδόξου Νεολαίας – Ι. Μητρόπολη Ντιτρόϊτ: Κατασκήνωση της Μητροπόλεως Ντιτρόϊτ, Κατασκήνωση Αγίου Νικολάου και Κατασκήνωση Απ. Τιμοθέου – Ι. Μητρόπολη Νέας Ιερσέης: Κατασκήνωση του Καλού Ποιμένος και Κατασκήνωση CVC – Ι. Μητρόπολη Πίτσμπουργκ: Κατασκήνωση Ναζαρέτ – Ι. Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου: Κατασκήνωση Αγίου Νικολάου, Κατασκήνωση Καθεδρικού Ναού της Αναλήψεως, Κατασκήνωση Νεολαίας Άγγελος, Κατασκήνωση της Αγίας Σοφίας και Πανορθόδοξη κατασκήνωση των Αγίων Πάντων.Ετικέτες