Ελληνες του Παρισιού: «Ζούμε στη σκιά του τρόμου» – Αναβλήθηκε ο αγιασμός των υδάτων

Loading...


«Το Παρίσι δεν είναι πια το ίδιο. Ζει στη σκιά του φόβου, αστυνομοκρατείται και ο κόσμος τρομαγμένος δεν βγαίνει εύκολα και χωρίς σοβαρό λόγο από το σπίτι…».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στο ThessToday, o Αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Ορθόδοξης Μητρόπολης στο Παρίσι, κ. Γρηγόριος Ιωαννίδης.

Ο Θεσσαλονικιός ιερωμένος, που ζει τους τελευταίους μήνες στη Γαλλική πρωτεύουσα, θα βρεθεί σήμερα, μαζί με τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ και τους άλλους τρείς ιερείς της Μητρόπολης στη μεγάλη διαδήλωση κατά του τρόμου, στο κέντρο του Παρισιού.

Νωρίτερα, η θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

«Περιμένουμε περι τα 200 άτομα που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή», δηλώνει στο ThessToday ο κ. Ιωαννίδης και συνεχίζει. «Τα μέτρα είναι δρακόντεια σε όλη την πρωτεύουσα. Φανταστείτε ότι αστυνομικοί ελέγχουν έναν-έναν τους πελάτες των πολυκαταστημάτων κατά την είσοδό τους. Αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις και ειδικά την κίνηση με το μετρό. Οι πλατείες και τα πάρκα δεν είναι πλέον πολυσύχναστα μέρη. Ο φόβος σκεπάζει τα πάντα…».

Τα ελληνικά σχολεία στο Παρίσι δε λειτούργησαν, ενώ αναβλήθηκαν και όλες οι εκδηλώσεις της Μητρόπολης, που ήταν προγραμματισμένες, εως και τη μεθεπόμενη Κυριακή.

«Για αύριο (σ.σ. σήμερα) Κυριακή, ήταν προγραμματισμένος ο αγιασμός των υδάτων στη Μασσαλία και την μεθεπόμενη Κυριακή θα ρίχναμε το σταυρό στον Σηκουάνα…», καταλήγει ο Έλληνας Ιερέας.Ετικέτες