Βοηθός του Μητροπολίτη Γαλλίας ο Αρχιμ.Μάξιμος Παφίλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε Επίσκοπο Μελιτηνής, βοηθό του Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τον Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παφίλη.

Πρόκειται για Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αποσπασμένο στη διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει:

Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Τρίτην, 9ην Οκτωβρίου 2018, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.

Εν αρχή της πρώτης συνεδρίας αντηλλάγησαν μεταξύ του Παναγιωτάτου Πατριάρχου και του Σεβ. Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κυρίου Γερμανού, εκ μέρους των νέων μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αι ειθισμέναι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.

Κατ᾿ αυτήν, προτάσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος Παφίλης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, εξελέγη παμψηφεί Βοηθός Επίσκοπος παρά τω Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μελιτηνής.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος (Παφίλης) γεννήθηκε το 1978 στην Καρδίτσα και σπούδασε Θεολογία, Ιστορία και Επικοινωνία, στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στη Θρησκευτική Διπλωματία του Διεθνούς Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Χειροτονήθηκε το 2003 και διακόνησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Υπηρέτησε για 10 έτη ως γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από το 2016 υπηρετεί ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές εξωτερικές εκκλησιαστικές αποστολές και εκπροσωπήσεις και το 2016 συμμετείχε ως ειδικός σύμβουλος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Κρήτη.

Βοηθός Επίσκοπος Μελιτηνής, παρά τω Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εξελέγη την 9ην Οκτωβρίου 2018.tilegrafima.gr