Ταξίδι-αστραπή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πράγα

Loading...


Για την αναχώρησε ο που θα δώσει το παρών σε διεθνή εκδήλωση.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει:

“Την μεσημβρίαν της Δευτέρας, 14ης Οκτωβρίου, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιακόνου κ. Θεο-δώρου, ανεχώρησεν αεροπορικώς εις Πράγαν.

Την επομένην, Τρίτην, 15ην ιδίου, ο Παναγιώτατος, ανταποκρινόμενος προφρόνως εις σχετικήν πρόσκλησιν του Εντιμ. κ. Jakub Klepal, Εκτελεστικού Διευθυντού του Διεθνούς Οργανισμού «Forum 2000», ιδρυθέντος υπό του τότε Προέδρου της Τσεχοσλοβακίας Václav Havel, θα τιμήση διά της υψηλής Αυτού παρουσίας και διά καταλλήλου ομιλίας τας εργασίας της ετησίας Γενικής Συνελεύσεως αυτού, επί του θέματος «Recovering the Promise of 1989». Εφέτος εορτάζεται η συμπλήρωσις 30ετίας από της ιδρύσεως του Οργανισμού.

Διαβάστε εδώ:  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφραστής του Οικουμενικού Ελληνικού Πνεύματος

Κατά την βραχείαν παραμονήν Του εν Tσεχία, ο Πανα-γιώτατος θα συνοδεύηται και υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Αυστρίας κ. Αρσενίου, θα έχη δε και επαφάς μετά των αρμοδίων στελεχών της Αγιωτάτης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας.

Ο Παναγιώτατος θα επιστρέψη, συν Θεώ, εις την Πόλιν αυθημερόν το εσπέρας”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr