Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον βασιλιά του Βελγίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 τον Βασιλέα του Φίλιππο στα Ανάκτορα των Βρυξελλών, συνοδευόμενος υπό των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, του διακόνου κ. Καλλινίκου Χασάπη και του κ. Νικολάου Μαγγίνα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Βελγίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε προσωπική συνομιλία με τον Βασιλέα Φίλιππο, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Βασιλέα για όλες τις ευεργεσίες του Βελγικού Κράτους προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ακολούθησε μικρή συνομιλία με τα υπόλοιπα μέλη της Πατριαρχικής Συνοδείας.

Διαβάστε εδώ:  Βαρυσήμαντη ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο (ΦΩΤΟ)

Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε με την Συνοδεία του, στο Γραφείο του, τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Koen Geens, με τον οποίο είχαν ευχάριστη και μεγάλης διάρκειας συζήτηση. Ο κ. Geens ως Υπουργός Δικαιοσύνης επίσης είναι ο αρμόδιος Υπουργός για τις Θρησκείες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε ακόμη μια φορά τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και τους συνεργάτες του, που ήταν παρόντες, για όσα φροντίζουν υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βέλγιο. Ακολούθησε συζήτηση πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεκάλεσε τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως στο Φανάρι, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.tilegrafima.gr